Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κλοπή δεδομένων και από το δίκτυο της Sony Online Entertainment

Τα προβλήματα της Sony δεν δείχνουν να σταματούν, αφού μετά την επίθεση hackers και την κλοπή δεδομένων από το PlayStation Network, η εταιρεία ανακοίνωσε πως το ίδιο συνέβη και στο άλλο της δίκτυο, Sony Online Entertainment.

Οι... περιπέτειες της Sony συνεχίζονται, με τη μια κρίση να... ακολουθεί την άλλη! Σαν να μην έφτανε η επίθεση hacker και η κλοπή δεδομένων από το PlayStation Network της εταιρείας, που έχει ήδη χαρακτηριστεί ως το χειρότερο πρόβλημα ασφαλείας -όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα- στην... ιστορία της τεχνολογίας, με στοιχεία περίπου 77 εκατομμυρίων χρηστών του δικτύου εκτεθειμένα, και τώρα η εταιρεία δήλωσε πως κάτι παραπλήσιο συνέβη και στο άλλο, "αδελφό" δίκτυο της, Sony Online Entertainment.

Η εταιρεία φρόντισε να ενημερώσει τους συνδρομητές του δικτύου της, στο οποίο "πατούν" τίτλοι όπως το αρκετά δημοφιλές Everquest, πως θα ήταν αναγκασμένη να απενεργοποιήσει και αυτό -όπως έχει ήδη κάνει με το PSN- για ένα διάστημα, μέχρι να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση. Αρχικά στοιχεία θέλουν περίπου τα στοιχεία περίπου 25 εκατομμυρίων χρηστών του δικτύου Sony Online Entertainment να έχουν πέσει στα χέρια τρίτων. Το σημαντικότερο πρόβλημα, όμως, είναι πως και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στου PSN, από ό,τι φαίνεται, ανάμεσα σε αυτά βρίσκονταν και πάλι μη-κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.