Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο Bulldozer πρωτεύει σε tests

Ο νέος "Bulldozer" FX-8130P της AMD κέρδισε τις εντυπώσεις στα τεστ που διεξήγαγε η ομάδα donanimhaber.com.



Παρόλο που το chip απέτυχε να συναγωνιστεί τους πυρήνες Intel στο SuperPI τεστ, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, κατάφερε να προηγηθεί σε άλλα τεστ. Για παράδειγμα, στα x264 encoding tests, ο Bulldozer σκόραρε 136fps στο πρώτο pass και 45fps στο δεύτερο pass, τη στιγμή που ο Core i7 2600K επέτυχε 100fps και 36fps αντίστοιχα.

Ο Bulldozer κατάφερε επίσης να μείνει μπροστά στα 3Dmark 11 tests, με σκορ P6250, τη στιγμή που ο Core i7 2600K κινείται περίπου στο 6000 mark. Στο Cinebench R10, ο νέος AMD έχει σκορ 24434 και ξεπερνάει σαφώς τον 2600Κ, αν και τελικά αποδεικνύεται πιο αργός από τον Core i7 990X.

Σε σύγκριση με τον Thuban-based Phenom II X6 1100T, ο Bulldozer αποδεικνύεται 50% ταχύτερος στα περισσότερα τεστ, το οποίο είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό.

Αν και είναι ακόμα νωρίς για την τελική ετυμηγορία, μπορούμε πάντως να δηλώσουμε πως ο Bulldozer κινείται στη λογική του νικητή, ιδίως στην περίπτωση που η AMD κατορθώσει να κρατήσει την τιμή χαμηλά, στο όριο του φημολογούμενου ποσού των $320.

Με τους Brazos και Llano να πηγαίνουν καλά, ο Bulldozer θα μπορούσε να είναι το τελικό κομμάτι του παζλ που θα φέρει την AMD στην κορυφή, καθώς για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η AMD θα προσφέρει ένα πλήρες line up ανταγωνιστικών προϊόντων.

Thunderbolt LED από την Apple

Η 27" οθόνη προωθείται από την εταιρεία ως docking station για Mac notebook και θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε μια FaceTime webcam, υψηλής ποιότητας ήχο, Gigabit Ethernet, FireWire 800, USB 2.0 και Thunderbolt θύρες για το notebook σας αφότου αυτό τοποθετηθεί στο dock.

Θυμίζουμε πως η τεχνολογία Thunderbolt υποστηρίζει υψηλής ανάλυσης οθόνες και υψηλών επιδόσεων συσκευές μέσα από μία compact θύρα. Η τεχνολογία αυτή θέτει νέα στάνταρντ ταχύτητας, ευελιξίας και ευχρηστίας, ενώ βρίσκεται ήδη στα MacBook Air, MacBook Pro, iMac, και Mac mini.

Η οθόνη είναι Widescreen 16:9 και θα διαθέτει γωνία θέασης178 degrees. Αναμένεται να είναι συμβατή με οποιοδήποτε Thunderbolt-enabled Mac notebook και θα ενσωματώνει έναν ανιχνευτή φωτός περιβάλλοντος , ο οποίος θα αναπροσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης βασιζόμενος στις εξωτερικές συνθήκες φωτισμού.

Μιλώντας για τη νέα αυτή οθόνη, ο Philip Schiller της Apple δήλωσε: "Η Apple Thunderbolt Display αποτελεί το απόλυτο docking station για το Mac notebook. Με μόλις ένα καλώδιο, οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται στη νέα τους οθόνη και στα υψηλών επιδόσεων περιφερειακά, συνδέσεις δικτύου και συσκευές ήχου."

Υπολογίζεται πως η τιμή της Apple Thunderbolt Display θα φτάνει τα €1000 και θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του φθινοπώρου.