Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Απώλεια δεδομένων για το Play.com




Αγοράζετε περιστασιακά παιχνίδια, DVDs κ.ά. από το γνωστό ιντερνετικό κατάστημα Play.com; Καλύτερα αρχίστε να… αλλάζετε κωδικούς, αφού ανακοίνωσε πως πιθανότατα έχουν κλαπεί κάποια στοιχεία χρηστών-μελών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γνωστού ιντερνετικού καταστήματος Play.com, κατόπιν προβλήματος ασφαλείας, είναι πολύ πιθανό κάποια στοιχεία χρηστών-μελών του να έχουν κλαπεί και να βρίσκονται στα χέρια τρίτων. Ακόμη, όμως, δεν έχει αποκαλύψει «για τι στοιχεία μιλάμε» ή «πόσους χρήστες-μέλη (και ποιους) μπορεί να επηρεάζουν».

Το πρόβλημα ασφαλείας δεν εντοπίστηκε στο ίδιο το Play.com, αλλά σε έναν από τους συνεργάτες του, που αναλαμβάνει τις διαφημιστικές ενέργειες του καταστήματος. Το Play.com συμβούλεψε τους πελάτες του να είναι προσεκτικοί όσον αφορά στις διευθύνσεις email και τις προσωπικές πληροφορίες τους κατά τη χρήση του Internet, αλλά και να αντιμετωπίζουν… καχύποπτα τα «περίεργα» emails που μπορεί να λάβουν, προωθώντας τα στη διεύθυνση privacy@play.com.

Νέα φορητή οθόνη από τη Toshiba





Μια νέα, όχι απλά «φορητή» μα… «υπερ-φορητή» οθόνη από την Toshiba αναλαμβάνει να «απλώσει» το desktop του laptop σας στην επιφάνεια της, απαιτώντας μονάχα μια θύρα USB.

Σε εμφάνιση, θυμίζει περισσότερο ένα από τα σύγχρονα tablets: έχει παραπλήσιο μέγεθος, πάχος, βάρος και, φυσικά, σχήμα, ενώ συνοδεύεται και από μια θήκη που παραπέμπει σε αυτές που αγοράζει συνήθως κανείς για να προστατέψει το tablet του. Στην πράξη, όμως, είναι απλά μια οθόνη – η νέα πρόταση της Toshiba για απαιτητικούς επαγγελματίες, για όσους θέλουν έναν εύκολο τρόπο να «επεκτείνουν» το desktop του laptop τους ή, απλά, σε όσους μια οθόνη φαίνεται… «λίγη»!

Το Toshiba USB Mobile LCD Monitor, όπως είναι το όνομα του, είναι… ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του και προαναφέραμε. Πρόκειται για μια οθόνη LCD που συνοδεύεται από μια εμφανίσιμη θήκη, που με τη σειρά της μπορεί να εκτελέσει και χρέη stand για να «κρατά» την οθόνη σε κάθετη θέση. Αντίθετα με το τι θα περίμενε κανείς, δεν συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω κάποιας «τυπικής θύρας οθονών» αλλά μέσω συνηθισμένου βύσματος USB, το οποίο εκτελεί διπλά χρέη «οπτικής» σύνδεσης, για τη μεταφορά της εικόνας του υπολογιστή, και τροφοδοσίας – ναι, δεν χρειάζεται εξωτερικό τροφοδοτικό ή μπαταρίες.

Η ανάλυση του Toshiba USB Mobile LCD Monitor είναι 1366x768, το μέγεθος της 14’’, το βάρος της 2.8lbs (περίπου 1 κιλό) και το κόστος της $199 (περίπου €141).

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη σχετική ιστοσελίδα της Toshiba με ένα κλικ εδώ.