Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ταυτόχρονη χρήση δύο τροφοδοτικών


Hardware
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: Ένα κομμάτι λεπτό μονωμένο σύρμα 10-15εκ., ένα έξτρα τροφοδοτικό ATX με διακόπτη On/Off
ΚΟΣΤΟΣ: 5 - 10 ευρώ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ: 20 Λεπτά
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 
Εκμεταλλευτείτε ένα έξτρα τροφοδοτικό που ίσως βρίσκεται σε αχρηστία και αξιοποιήστε το ταυτόχρονα με αυτό που ήδη χρησιμοποιείτε.

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση  
Με μια σχετικά εύκολη διαδικασία, η οποία ωστόσο πρέπει να γίνει προσεκτικά, μπορείτε να γεφυρώσετε τα κατάλληλα pins του βύσματος ATX 24-pin ενός τροφοδοτικού, ώστε να το θέτετε σε λειτουργία μέσω του διακόπτη On/Off στο πίσω μέρος του. Με τον τρόπο αυτόν σας δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσετε κάποιο παραπανίσιο ΑΤΧ PSU για να τροφοδοτήσετε έξτρα συσκευές, τις οποίες δεν “σηκώνει” το υπάρχον τροφοδοτικό του υπολογιστή σας. Φυσικά, εάν δεν έχετε κάποιο έξτρα τροφοδοτικό, είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα καινούργιο μεγαλύτερης απόδοσης. Ακολουθεί μία λύση ανάγκης, η οποία είναι δοκιμασμένη στο Test Center και λειτουργεί άψογα.

Προσοχή
Η σύνδεση των δύο pins του τροφοδοτικού απαιτεί βασικές γνώσεις ηλεκτρολογίας. Μην επιχειρήσετε να κάνετε την όλη διαδικασία μόνος σας, αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία
.

1
ΑΠΟ 4
Γυμνώστε το σύρμα: Κόψτε ένα κομμάτι λεπτού μονωμένου σύρματος μήκους 10-15εκ. και γυμνώστε τις άκρες του χρησιμοποιώντας ένα μικρό κόφτη. Το σύρμα πρέπει να είναι συμπαγές και αρκετά λεπτό, ώστε -αφού διπλωθεί- να χωρά στις υποδοχές του βύσματος ATX 24-pin - μπορείτε να το αγοράσετε από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Γυμνώστε προσεκτικά 2-3εκ. σύρματος από κάθε άκρη, καθώς στη συνέχεια θα χρειαστεί να τις διπλώσετε, ώστε να στερεωθούν ευκολότερα στην υποδοχή του βύσματος.
Slideshow image

2
ΑΠΟ 4
Γεφυρώστε τα pins: Εισαγάγετε τη μία άκρη στο pin που αντιστοιχεί στο πράσινο καλώδιο (pin 16) και την άλλη στο γειτονικό pin, που αντιστοιχεί στο μαύρο καλώδιο (pin 17). Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κάνει λάθος και στερεώστε το σύρμα στη θέση του χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας. Καλό είναι να μην εξέχει κάποιο τμήμα γυμνού καλωδίου από την υποδοχή. Η διαδικασία που περιγράφουμε πρέπει να γίνει στο έξτρα τροφοδοτικό και όχι σε αυτό που συνδέεται στο mainboard.
Slideshow image
3
ΑΠΟ 4
Συνδέστε τα: Το δεύτερο τροφοδοτικό δεν συνδέεται με το mainboard, αλλά με τις έξτρα συσκευές που θέλετε να τροφοδοτήσετε (π.χ. μια δεύτερη κάρτα γραφικών). Για να το θέσετε σε λειτουργία χρησιμοποιήστε το διακόπτη On/Off στο πίσω μέρος του. Φυσικά, το κύριο τροφοδοτικό πρέπει να συνδεθεί κανονικά με το mainboard, τον επεξεργαστή κ.ά. Προσοχή! Για να εκκινήσετε τον υπολογιστή πρώτα θέτετε το δεύτερο τροφοδοτικό σε λειτουργία και μετά πατάτε το κουμπί Power On του case. Αντίθετα, για να τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή πρώτα κάνετε shutdown και μετά κλείνετε το δεύτερο τροφοδοτικό.

Slideshow image
4
ΑΠΟ 4
Στον πίνακα μπορείτε να δείτε τη διάταξη της τυπικής σύνδεσης 24-pin ενός τροφοδοτικού ATX. Πρέπει να γεφυρώσετε τα pins 16 και 17. Θα τα βρείτε στην πλευρά του βύσματος με το κλιπ στερέωσης.
Slideshow image


κάντε free download των βημάτων εδώ σε μορφή torrent.