Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Hacker έκλεψε 400 δισεκατομμύρια από τη Zynga

Ο 29χρονος Ashley Mitchell βρήκε τρόπο να «τρυπώσει» στους servers της Zynga, από τους οποίους έκλεψε 400 δισεκατομμύρια! Ευτυχώς, τα… κλοπιμαία ήταν «εικονικό συνάλλαγμα» και όχι πραγματικά χρήματα.

Η Zynga είναι μια από τις κυρίαρχες εταιρείες στο social gaming, και το Zynga Poker ένας από τους σχετικά γνωστούς τίτλους της – το θέμα του, μάλλον άμεσα κατανοητό από τον τίτλο του. Ο 29χρονος Ashley Mitchell, λοιπόν, κατάφερε να «τρυπώσει» στους servers της Zynga και να μεταφέρει στο λογαριασμό του 400 δισεκατομμύρια «μάρκες» για το συγκεκριμένο παιχνίδι, η πραγματική αξία των οποίων, σύμφωνα με τη Zynga, ανέρχεται στα $12 εκατομμύρια. Αντί να περιοριστεί σε… προσωπική χρήση τους, φρόντισε να… μοιραστεί «τα αγαθά» με τρίτους, μεταπουλώντας το 1/3 τους με… έκπτωση, αντί $85.700.

Ο Mitchell εντοπίστηκε και μάλλον θα έχει μπροστά του αρκετά προβλήματα. Θεωρητικά, σύμφωνα με τον κατήγορο στη δίκη του, μπορεί η Zynga να είναι ικανή να «δημιουργήσει χρήματα από το πουθενά με το πάτημα κάποιων πλήκτρων» (αφού μιλάμε για «εικονικό συνάλλαγμα»), αλλά η κίνηση του Mitchell δεν είναι διαφορετική από το να έκανε έκλεβε χρήματα από το… Νομισματοκοπείο. Και μάλλον δεν ευνοεί τη θέση του το ότι είχε βρεθεί ένοχος στο παρελθόν, το 2008, για hacking ενός κυβερνητικού site.