Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

$1,86 δις ο τζίρος του Facebook για το προηγούμενο έτος

Σύμφωνα με στοιχεία του eMarketer, ο τζίρος του Facebook αποκλειστικά από τη διαφήμιση έφτασε στο $1,86 δισεκατομμύρια, ποσό στο οποίο δεν υπολογίζονται έσοδα από πρόσθετες πηγές.

Το ότι το Facebook είναι το δημοφιλέστερο «κοινωνικό site» του πλανήτη είναι κάτι που, όπως θα περίμενε κανείς, γίνεται ορατό και από τα… έσοδα του. Μόνο, λοιπόν, από τον τομέα της διαφήμισης, το Facebook έκανε πέρυσι τζίρο $1,86 δις – ποσό στο οποίο δεν υπολογίζονται άλλες πηγές εισοδήματος, όπως οι μικροσυναλλαγές (micro-transactions) που ολοκληρώνονται στα παιχνίδια που φιλοξενούνται στις σελίδες του και, γενικότερα, η «κατανάλωση» Facebook Credits (το «επίσημο συνάλλαγμα» του Facebook που αντιστοιχεί σε πραγματικά χρήματα) από τα μέλη του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Facebook παρουσιάζει περισσότερες από 50 δις διαφημίσεις κάθε μήνα (!), ενώ υπολογιζόταν (αλλά δεν υπάρχουν ακόμη «τελικά νούμερα») πως, στη διάρκεια και μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους, θα είχε προβάλλει περίπου ένα τρισεκατομμύριο διαφημίσεις!

Όταν οι hackers δουλεύουν για τη Sony


Οι πρόσφατες εξελίξεις στην «underground σκηνή» του Playstation 3 μάλλον κατάφεραν να… παράσχουν απλόχερα γέλιο στους υπεύθυνους της Sony, με αισιόδοξους... πειρατές να "καίνε" τις κονσόλες τους τη μία πίσω από την άλλη!
Μόλις χθες, ο developer Waninkoko, γνωστός και από τα «δημιουργήματα του» στο Wii της Nintendo, διέθεσε ένα «πειραγμένο» firmware για την κονσόλα της Sony, Playstation 3, το οποίο υποτίθεται πως θα επέτρεπε την εύκολη αναπαραγωγή πειρατικών αντιγράφων σε αυτήν. Αποτέλεσμα; Σχεδόν μια στις τρεις κονσόλες όπου «εφαρμόστηκε», κατεστραμμένη πέρα από κάθε δυνατότητα ανάκτησης, ενώ άλλοι χρήστες –στους οποίους υποτίθεται πως «δούλεψε κανονικά»- να αναφέρουν περιστασιακά προβλήματα απώλειας του WiFi, ολική απενεργοποίηση των θυρών USB της κονσόλας κ.λπ. Και αυτά ενώ αντικειμενικά δεν υπάρχει τρόπος «να παίζουν κόπιες» στα «νέα, τροποποιημένα firmwares» - με άλλα λόγια, αρκετοί έχουν ήδη… θυσιάσει την κονσόλα τους για την πιθανότητα «να παίξουν κόπιες», χωρίς να… μπορέσουν να τρέξουν ούτε μια!

Ο ίδιος ο George Hotz και η ομάδα fail0verflow, που θεωρητικά «άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου» όσον αφορά στις τροποποιήσεις του firmware του Playstation 3, είχαν δηλώσει εξαρχής πως δεν θα υποστήριζαν την οποιαδήποτε προσπάθεια να παίξει κανείς παράνομα αντίτυπα σε αυτό, ενώ είχαν προειδοποιήσει πως επεμβάσεις σαν αυτές που επιχείρησε ο Waninkoko ήταν άκρως επικίνδυνες και δεν θα τις συνιστούσαν σε κανέναν. Μερικοί, από ότι φαίνεται… «έμαθαν το μάθημα τους» με «τον δύσκολο τρόπο». Έναν «τρόπο» που θα τους κοστίσει όσο «άλλη μια κονσόλα», αφού μόλις κατέστρεψαν αυτή που είχαν, παράλληλα χάνοντας την εγγύηση τους (εξαιτίας της «ανεπίσημης τροποποίησης της»).

Η όλη υπόθεση, όπως πολύ σωστά σχολίασε ένας απλός χρήστης σε site σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο του homebrew για το PS3, μάλλον είναι… αστεία: «Η Sony μπορεί να αφήσει τους πειρατές να προσπαθούν να τρέξουν πειρατικά αντίγραφα – δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Κατά 99% θα… κάψουν μόνοι τους τις κονσόλες τους, οπότε και δεν θα χρειάζεται να… ξοδευτεί η ίδια για να λάβει αντίμετρα»!

Η AMD σχεδιάζει να λανσάρει την πλατφόρμα eBrazos




Η AMD σχεδιάζει να αποκαλύψει μία ακόμη επανάληψη της πλατφόρμαςFusion Brazos. Όπως προείπαμε και στο παρελθόν, η Fusion έχει ένα λαμπρό μέλλον όταν φθάσει στην αγορά.
Σύμφωνα με πηγές μας, η AMD προγραμματίζει τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος σειρά G Brazos με όνομασία eBrazos. Πρόκειται για ένα διπυρήνο επεξεργαστή με on-die γραφικά στα 9W TDP.
Αν αφερέσει κανείς την κάρτα γραφικών μπορεί να πάρει έναν single-core με 5W TDP το οποίο είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Η AMD σχεδιάζει να "λανσάρει" το eBrazos (ή αλλιώς AMD G-Series) στις 19 Ιανουαρίου.
Το eBrazos θα βρίσκεται συνήθως σε thin clients, ψηφιακές πινακίδες για καταστήματα, set-top boxes και πολλά άλλα.

Οι απειλές που έρχονται από το Internet


Η εταιρεία Fortinet, η οποία παρέχει λύσεις ασφαλείας, έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση με θέμα τις σημαντικότερες απειλές για την ασφάλεια υπολογιστών, που προέρχονται από το Internet. Το κύριο πόρισμά της είναι ότι αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίον υπολογιστών που δεν είχαν ενημερωθεί.
Η εταιρεία αναφέρει ότι ένα buffer overflow exploit που αρχικά είχε εντοπιστεί τον Οκτώβριο του 2008 και αφορά τα Windows Vista, XP, Server 2003 και Server 2008, χρησιμοποιήθηκε ως βάση για σειρά επιθέσεων από τέλη του Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι συνέχισε να εξαπλώνεται malware που εκμεταλλεύεται ως σημείο εκκίνησής του online παιχνίδια και ότι αυξήθηκε η δραστηριότητα δύο Trojan αυτού του είδους. Το Spy/OnLineGames κατέκτησε την πρώτη θέση στον κατάλογο της Fortinet με τις 100 παραλλαγές malware, ενώ το W32/Dropper.VEM!tr παρουσίασε σημαντικά αυξημένη δραστηριότητα.
Οι ερευνητές της εταιρείας διαπίστωσαν τέλος αυξημένα επίπεδα spam, που επικεντρωνόταν στην ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου και στην οικονομική κρίση.
Μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση εδώ.

CEBIT 2010:3D γραφικά για τον Firefox


Ερευνητές αναπτύσσουν δυνατότητα για 3D γραφικά στον Firefox χρησιμοποιώντας XML3D
Μια ομάδα ερευνητών σχεδιάζει να διαθέσει μια έκδοση του δημοφιλούςbrowser της Mozilla, ο οποίος θα περιλαμβάνει ενσωματωμένη τηδυνατότητα θέασης τρισδιάστατων γραφικών. Αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, αναμένεται να ανοίξει την πόρτα για την δημιουργία πιοδιαδραστικών Web σελίδων.
Ορισμένες gaming εταιρείες έχουν δημιουργήσει plug-ins, τα οποία επιτρέπουν τη θέαση 3D γραφικών, αλλά η συγκεκριμένη μέθοδος δεν απαιτεί κάτι τέτοιο. Υπάρχουν δύο τρόποι για την αναπαραγωγή μιαςτρισδιάστατης εικόνας σε μια οθόνη δύο διαστάσεων: το rasterazation και το real-time ray tracing*. Αυτό που έκαναν οι ερευνητές είναι ότι ανέπτυξαν ταχύτερο λογισμικό για την αναπαραγωγή real-time ray tracing, κάτι που υποστηρίζουν και οι σύχρονοι, ταχύτεροι επεξεργαστές.
Έτσι, ενσωμάτωσαν την τεχνολογία real-time ray tracing, η οποία ονομάζεται RT Fact, στον Firefox και την Webkit, την rendering μηχανή για browsers όπως ο Safari και ο Chrome.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας των ερευνητών, «με την ενσωμάτωση της HTML, σημαίνει ότι κάθε Web προγραμματιστής θα μπορεί να εφαρμόσει όλες του τις γνώσεις σε 3D”.
Οι ερευνητές σχεδιάζουν να διαθέσουν μια έκδοση του Firefox με την τεχνολογία RT Fact, αν και χρειάζονται πρώτα την άδεια από τη Mozilla εάν πρόκειται να ονομάσουν τον browser Firefox.

*Rasterization είναι η μέθοδος μετατροπής μιας απεικόνισης vertex σε απεικόνιση pixel
*Real-time ray tracing είναι η τεχνική δημιουργίας μιας εικόνας, εντοπίζοντας σε αληθινό χρόνο την πορεία του φωτός διαμέσου των pixels που υπάρχουν στο επίπεδο της εικόνας και εξομοιώνοντας τις επιδράσεις της όταν συναντά εικονικά αντικείμενα

Σε αναρρωτική άδεια ο Steve Jobs



Aποσύρεται και πάλι λόγω προβλημάτων υγείας ο Steve Jobs από την καθημερινότητα της Apple σύμφωνα με ένα mail που έστειλε στους υπαλληλους του ο ίδιος για να τους ενημερώσει.
Όπως έγινε και το 2009, έτσι και τώρα ο Tim Cook, ο COO της Apple αναλαμβάνει τα χρέη αναπληρωτή του Steve Jobs ο οποίος θα διατηρήσει τον τίτλο του για όσο διάστημα θα απουσιάζει ο Steve.
Τέλος να επισημάνουμε ότι είναι η δεύτερη φορα μέσα σε 2 χρονια που ο Steve Jobs πέρνει αναρρωτική άδεια.

Οι Anonymous εναντίων όλων

Πρόκειται για την πρώτη «ομαδική συνείδηση» του Internet, ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και πάντα απρόσωπο «κοπάδι» ανεξάρτητων χρηστών, που περιστασιακά ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό. Είναι οι Anonymous, και μόλις κήρυξαν πόλεμο σε κάθε αντίπαλο της Wikileaks!

Οι Anonymous είναι ένα πραγματικό φαινόμενο του Internet, ένας λαμπρός εκπρόσωπος τόσο της μάζας (και, θεωρητικά, των συμφερόντων) των «απλών χρηστών» - αλλά και «απλών ανθρώπων», αφού οι δράση τους δεν περιορίζεται σε αυστηρά τεχνολογική θεματολογία. Εν συντομία, μπορεί να περιγραφεί ως «μια ομάδα τεχνο-αναρχικών, ανάμεσα στους οποίους και κάποιοι hackers, που έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διασκεδάσουν, περιστασιακά… σπέρνοντας τον πανικό και αγνοώντας παντελώς το συνάνθρωπο τους». Για αυτό και ήδη έχουν χαρακτηριστεί από κάποιους ως… «τρομοκρατική οργάνωση»! Και ήδη έχουν «κηρύξει πόλεμο» σε κάθε εταιρεία που είτε δεν δέχτηκε να υποστηρίξει, είτε στράφηκε εναντίων της Wikileaks.

Η πραγματικότητα, βέβαια, απέχει λίγο από αυτή τη σύντομη περιγραφή, και για να είναι κατανοητό το «τι είναι οι Anonymous», «γιατί κάνουν ότι κάνουν» και «γιατί υποστηρίζουν την Wikileaks» πρέπει να ρίξουμε μια σύντομη ματιά στο παρελθόν τους.


"We are legion"

Λέγεται πως πρωτοεμφανίστηκαν κάπου, κάπως, στα ιδιαίτερα δημοφιλή –στο εξωτερικό- forum του 4chan, ενός «ιντερνετικού στεκιού» όπου η λογοκρισία και οι κανόνες είναι… άγνωστες λέξεις. Βασικό χαρακτηριστικό του 4chan (που τυγχάνει Αγγλόφωνη μετάλλαξη του Ασιατικού 2chan) πως, ας πούμε, «δεν είναι και τόσο αυστηρό με τα μέλη του» - ο καθένας μπορεί να αφήσει ένα μήνυμα σε αυτό, δίχως να πρέπει να εγγραφεί, να πιστοποιήσει τα στοιχεία του, να δηλώσει όνομα, χόμπι, ηλικία, προτιμήσεις… Και έτσι, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συγκέντρωσης πραγματικά ανώνυμων χρηστών σε όλο το Internet.

Τόσο εξαιτίας αυτής της «ανωνυμίας» του 4chan όσο και της γενικότερης «αίσθησης ανωνυμίας και αυτονομίας» που έχουν οι περισσότεροι χρήστες του Internet, μια ομάδα τυχαίων χρηστών αυτό-ονομάστηκε «Anonymous» και μαζί άρχισαν να… κάνουν πλάκες. Τα μέλη της ήταν άγνωστα, ακόμη και μεταξύ τους. Δεν είχε αρχηγό. Δεν είχε οργανωτή. Η προσέγγιση ήταν ακριβώς η ίδια με έναν τυχαίο περαστικό που περνά έξω από ένα κατάστημα και καλεί τους πελάτες του να τον ακολουθήσουν – κάποιοι μπορεί να τον ακολουθούσαν, άλλοι όχι. Τα πάντα γίνονταν σχεδόν… στην τύχη! Έτσι δημιουργήθηκαν οι «Anonymous», μια απροσδιόριστη και συνεχώς μεταβαλλόμενη ομάδα τυχαίων χρηστών, που συμμετείχαν σε κάποιες «κινήσεις» επειδή απλά «τους άρεσαν ως ιδέες» όταν… άκουσαν για αυτές. Μόνο που δεν είναι όλα τόσο… χαοτικά όσο αρχικά φαίνονται.

Οργανωμένο ψηφιακό χάος

Μπορεί οι Anonymous να είναι μια μάζα από ανώνυμους χρήστες, αλλά το ότι κάποιος «δεν έχει όνομα» και «δεν γνωρίζει ποιος είναι στην πραγματικότητα αυτός που βρίσκεται δίπλα του» δεν σημαίνει πως και όλη η μάζα είναι εντελώς άναρχη, πως κινείται βάσει των νόμων του… χάους! Αντίθετα, οι κινήσεις των Anonymous μπορούν να περιγραφούν περισσότερο ως αυθόρμητες αποφάσεις της στιγμής, που όμως αφορούν μεγάλο κομμάτι του συνόλου τους.
Έστω πως οι Anonymous είναι μια δεδομένη ομάδα από 500 άτομα. Τη μια μέρα, ένας από αυτούς έχει μια ιδέα για μια… φάρσα. Μπορεί 100 από αυτούς να συμφωνήσουν μαζί του πως «είναι μια καλή ιδέα» και να βαλθούν, και οι… 101, μαζί, να την οργανώσουν. Οι υπόλοιποι 399 «της παρέας» δεν θα συμμετάσχουν, απλά διότι δεν τους άρεσε ως ιδέα. Δεν θα εμποδίσουν, όμως, και τους υπόλοιπους, από το να κάνουν τη… φάρσα τους. Εξάλλου, και να ήθελαν, δεν θα μπορούσαν: ο ένας… δεν γνωρίζει τον άλλο!
Σε αυτή τη «στιγμιαία και αυθόρμητη οργάνωση μαζών ανθρώπων» έρχεται να βοηθήσει και το ίδιο το μέσο… μέσω του οποίου «έχουν επαφή»: το Internet, με τα sites, τα forums, το IRC. Τα σχεδόν… τυχαία μέλη κάθε εξίσου… τυχαίας ομάδας που αυτοονομάζεται «Anonymous», θεωρώντας πως «εκφράζει τη μάζα των ανώνυμων χρηστών του Internet», οργανώνουν τη δράση τους μέσω sites, forums, instant messengers, emails και IRC. Δημιουργούν groups για τις «κινήσεις» τους στο Facebook και, γενικά, παρουσιάζουν εκπληκτική –αλλά πάντα… «στιγμιαία»- οργάνωση για ένα group που θα μπορούσε, λόγω της ίδιας της λογικής, της ιδεολογίας, της φύσης και της δομής του, να χαρακτηριστεί ως «αναρχικό».

Από το Internet στον πραγματικό κόσμο

Οι Anonymous έχουν από καιρό ξεφύγει από τα στενά όρια του Internet, από όπου ξεκίνησαν τη δράση τους, ενώ οι κινήσεις τους έχουν αρχίσει να μεταλλάσσονται από τις αρχικές τους «φάρσες» σε πραγματικό ακτιβισμό. Η φράση «we do it for the lulz» μοιάζει άτοπη στον πραγματικό κόσμο, αλλά αποτελεί το αρχικό σύνθημα των Anonymous στο Internet, αφού σημαίνει «το κάνουμε για πλάκα» (με το «lulz» να είναι ο… πληθυντικός του «lol», της συντομογραφίας του «laughing out loud» - «γελάω δυνατά, με την καρδιά μου» που χρησιμοποιείται κατά το chatting). Παραμένει , όμως, κινητήρια δύναμη κάθε δράσης των Anonymous.

Τελευταία κίνηση τους, αυτή από την οποία ξεκίνησε αυτό το θέμα μας: η πρόσφατη… κήρυξη πολέμου (!) προς όποιον εναντιώθηκε στην Wikileaks. Η Wikileaks, στην οποία έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, είναι ένα site που, για να το θέσουμε απλά, «αποκαλύπτει μυστικά που κάποιοι δεν θα ήθελαν να γνωρίζει ο κόσμος» - μπορεί να μια φωτοτυπία των εσόδων ενός γνωστού δικηγόρου, ή… κλεμμένα έγγραφα του Πενταγώνου! Δεν έχει σημασία, αρκεί να είναι «μυστικά» και η Wikileaks «θα τα βγάλει σε κοινή θέα». Ακριβώς για αυτό θεωρείται ένα από τα λίγα site που χαρακτηρίζονται ως «προστάτες της ελευθερίας λόγου» αλλά και, κατ’ επέκταση, «της ελευθερίας γνώσης». Και αφού και τα δυο αυτά έχουν, πάντα θεωρητικά, άμεση σχέση με «το καλό του πλήθους», θα μπορούσε κανείς να πει πως έχουν σχέση και με… «το καλό των Anonymous» - ή, τουλάχιστον, έτσι το αντιμετωπίζουν οι ίδιοι! Και, ακριβώς για αυτό, αποφάσισαν να στραφούν εναντίων όποιου, με τη σειρά του, στράφηκε εναντίων της Wikileaks – ή, έστω, «δεν την υποστήριξε».

Έτσι, μια υποομάδα «Anonymous», με κάποιες τεχνικές γνώσεις, έχει βαλθεί να «ρίξει» τα sites ορισμένων σημαντικών εταιρειών που «τόλμησαν» να μην υποστηρίξουν την Wikileaks. Ανάμεσα στα ονόματα όσων έχουν αρχίσει να δέχονται επιθέσεις, ως στόχοι της… «επιχείρισης: αντίποινα» («Operation: Payback») συναντούμε, τουλάχιστον για τώρα, τη Visa και τη MasterCard, που ήδη έχουν δεχθεί σφοδρές επιθέσεις DoS (Denial of Service) από τη… μάζα των Anonymous. Επιθέσεις που έφτασαν σε σημείο να «ρίξουν» το site της MasterCard για το μεγαλύτερο κομμάτι της χθεσινής ημέρας, δυσχεραίνοντας τις συναλλαγές μέσω αυτής.

Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε πως οι Anonymous δεν περιορίζονται σε καθαρά «ψηφιακές» κινήσεις: ένας από τους… «αιώνιους εχθρούς» τους είναι οι Scientologists, σε κτήρια των οποίων έχουν οργανώσει… πορείες, καθιστικές διαμαρτυρίες κ.λπ. Μπορεί οι Anonymous να μοιάζουν με «μια τάση του Internet», αλλά όταν «μια τάση», με «digital» αφετηρία, φτάνει στο σημείο να μπορεί όχι μόνο να «ρίξει» sites μέσα σε λίγες ώρες και χωρίς προηγούμενη οργάνωση, αλλά και να οργανώσει πορείες με εκατοντάδες άτομα που κατακλύζουν συγκεκριμένα σημεία του «υλικού» κόσμου, δεν μιλάμε πια για «τάση». Και μάλλον ούτε για «ομάδα». Μιλάμε για την πρώτη… «μαζική ευφυία» που «γεννήθηκε» μέσα στο Internet, παραπέμποντας σε μια πιο ανθρώπινη εκδοχή των… Borg της σειράς Star Trek. Μόνο που, αυτοί, δεν ήταν… ανώνυμοι!

Κολοσσός χωρητικότητας σε SSD


Η OCZ Technology ανακοίνωσε την νέα σειρά σκληρών δίσκων ‘Colossus’ SSD 3.5’’, κάνοντας έτσι ένα σημαντικό άνοιγμα στους desktop υπολογιστές και τους χρήστες τους.

Παραδοσιακά οι SSD δίσκοι έρχονταν σε διαστάσεις 2.5" ή 1.8" καθιστώντας τους ιδανικές λύσεις για notebook ή minibook υπολογιστές. Οι δίσκοι των 2.5’’ μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν βέβαια και σε desktop υπολογιστές με την χρήση θήκης 3.5’’. Η OCZ Technology προτείνει SSD σκληρούς δίσκους που δεν χρειάζονται τον συγκεκριμένο μεσάζοντα προσφέροντας hardware υλικό με το οποίο είναι εξοικειωμένοι οι χρήστες των desktop υπολογιστών.
 
Ο επιπλέον χώρος των 3.5’’ προσφέρει την δυνατότητα για χωρητικότητα που φτάνει στους Colossus SSD δίσκους το εντυπωσιακό 1TB, όταν τα τυπικά μεγέθη για τους 2.5αρηδες SSDs ήταν γύρω στα 256GB.
 
Τα νέα drives χρησιμοποιούν εσωτερική RAID-0 αρχιτεκτονική για να ενισχύσουν τις επιδόσεις με τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής να βρίσκονται στα 260MB/sec για τα 250GB, 500GB και 1ΤΒ Colossus drives.
 
Η OCZ προσφέρει όλους τους δίσκους με τριετή εγγύηση. Οι τιμές τους κυμαίνονται απο 609$, 1123$, 1770% και 3,572$ για τα μοντέλα των 120GB, 250GB, 500GΒ και 1ΤΒ αντίστοιχα!

Μας πήρε στο «ψιλό» και η Google


Επιτέλους, να η απάντηση στο ερώτημα «Υπάρχουν λεφτά;»

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν μείνει ακόμα με την απορία: τελικά λεφτά υπάρχουν; Γιατί από τη μία ο πρωθυπουργός μας, Γιώργος Παπανδρέου, μας διαβεβαίωνε το 2009, προεκλογικά, ότι λεφτά υπάρχουν. Όταν όμως ανέβηκε στην εξουσία, ω έκπληξη!, ανακάλυψε ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν;

Την απάντηση μας τη δίνει η έγκυρη και αξιόπιστη Google μέσω του προγράμματος μετάφρασης που έχει και μπορείτε να την δείτε πατώνταςΕΔΩ.

Δοκιμάστε και μόνοι σας να γράψετε με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ και ζητήστε να σας το μεταφράσει στην αγγλική γλώσσα...

LG M2762D-PC LCD TV Monitor 27'' - Όλες οι οθόνες - plaisio.gr

LG M2762D-PC LCD TV Monitor 27'' - Όλες οι οθόνες - plaisio.gr

virus by hack7

αυτος ο ιος εχει την δυναμη να κλεινει το  pc και μετα να  μην επιτρεπει να κανει επανακεινηση.
ο ιος αυτος αν αντιγραφτει στον σκληρο του υπολογιστη δεν του επιτρεμει να ανοιξει μα εαν ειναι σε usb stick δεν υπαρχει προβλημα, απλα αφερεστε την μοναδα usb  και ok.....