Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μεγάλη κλοπή στοιχείων από το PlayStation Network

Όπως αποκάλυψε η Sony, ο λόγος που «έχει πέσει» εδώ και μέρες το PlayStation Network δεν οφείλεται απλά «σε μια εξωτερική επίθεση», όπως είχε αναφερθεί αρχικά, αλλά στο ότι hackers κατάφεραν να «τρυπώσουν» σε servers του, αποκτώντας πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά στοιχεία όλων των χρηστών του δικτύου!
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα ασφαλείας στην ιστορία της… τεχνολογίας γενικότερα έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα, όπως αποκάλυψε η ίδια η Sony, στο δίκτυο της, PlayStation Network. Hackers κατάφεραν να «τρυπώσουν» σε servers του δικτύου, αποκτώντας πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του PlayStation Network, στοιχεία όπως τα ονοματεπώνυμα τους, τις διευθύνσεις email τους, τις διευθύνσεις κατοικίας τους, γενικά, «οτιδήποτε είχε δηλωθεί στο PlayStation Network». Και η Sony δεν αποκλείει ανάμεσα σε αυτά να εντάσσονται και οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών που οι χρήστες εισήγαγαν και «έδεναν» με το λογαριασμό τους, ώστε να μπορούν να αγοράζουν παιχνίδια και «περιεχόμενο» γενικότερα μέσω του PlayStation Network.
Αν και η κλοπή όλων των στοιχείων δεν είναι δεδομένη, σύμφωνα με τη Sony δεν είναι και κάτι που μπορεί να αποκλειστεί: οι hackers είχαν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία, όλων των χρηστών, αλλά δεν είναι γνωστό –ή, τουλάχιστον, δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί- το πόσα και ποια από αυτά αποφάσισαν να αποκτήσουν. Η στάση της Sony μπορεί να ερμηνευτεί ως «όλα τα στοιχεία, όλων των χρηστών», αφού η ίδια παροτρύνει όλους τους χρήστες του PlayStation Network να συμπεριφερθούν, από εδώ και έπειτα, σαν όντως τα στοιχεία τους να έχουν βρεθεί στα χέρια τρίτων.

Σε σχετικό FAQ που «ανέβασε» στο επίσημο PlayStation Blog (και μπορείτε να δείτε με ένα κλικ εδώ) παραθέτει πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα ασφαλείας, σε μια προσπάθεια να απαντήσει τις σημαντικότερες και πιο διαδεδομένες ερωτήσεις που αφορούν τη σημαντική αυτή επίθεση. Ανάμεσα στις προτάσεις της προς όλους τους χρήστες του PlayStation Network, να ελέγχουν τις αγορές που καταγράφονται από εδώ και έπειτα στις πιστωτικές τους κάρτες, να είναι επιφυλακτικοί με τα emails που θα δέχονται από εδώ και έπειτα, και, φυσικά, να φροντίσουν, αν χρησιμοποιούσαν σε άλλες υπηρεσίες τους ίδιους κωδικούς με αυτούς που είχαν εισαγάγει στο PlayStation Network, να σπεύσουν να τους αλλάξουν με διαφορετικούς, το συντομότερο δυνατόν.


Διαβάστε περισσότερα: here

iPhone 5 με 3.7″ οθόνη, πλάτη iPod touch και home button αφής


Νέες πληροφορίες για το επερχόμενο iPhone 5 δημοσιεύτηκαν πριν από λίγο από τον Joshua Topolsky και αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα το iPhone 5 θα έχει οθόνη 3.7″ με τον ίδιο αριθμό pixels διατηρώντας παράλληλα τα ppi άνω των 300.
Επίσης, θα διαθέτει έναν νέο εντελώς σχεδιασμό που θα μοιάζει με αυτόν του iPod touch 4G και, ίσως, έχει τη γραμμή “παχύ-προς-λεπτό” που είδαμε στο τελευταίο MacBook Air. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα από πληροφορίες για μεγαλύτερη περιοχή στο home button που θα χρησιμοποιείται για διάφορα touch gestures.
Υπάρχει περίπτωση χάριν σε μια νέα τεχνολογία χειραγώγησης του γυαλιού το ακουστικό και οι αισθητήρες στην κορυφή να είναι «πίσω» από την οθόνη. Τα σχέδια, επίσης, έδειξαν κάποια μορφή ασύρματης φόρτισης χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες ενώ φαίνεται και υποδοχή για τεχνολογία NFC.
Πρέπει να πούμε, όμως, ότι οι πληροφορίες αναφέρονται σε μια πρωτότυπη συσκευή που χρησιμοποιείται δοκιμαστικά από την Apple κάτι που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μια τέτοια συσκευή θα βγει στην παραγωγή ως iPhone 5.


Διαβάστε περισσότερα: here

hacker7tech.blogspot.com ALERT

ΧΑΚΕΡ ALERT ΠΡΟΣΟΧΗ
Υπάρχει νέος τρόπος για να παραβιάσουν το λογαριασμό facebook σας..Μια ειδοποίηση θα γίνεται,και θα σας λέει πως ένας φίλος σχολίασε στην κατάστασή σας.
ΟΜΩΣ θα ανοίξει μια καινούργια σελίδα και θα σας ζητήσει το όνομα και το κωδικό του facebook.ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή η σελίδα μοιάζει με την σελίδα login του facebook ,αλλα ΔΕΝ είναι. ΝΑ είστε επιφυλακή! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ στείλτε το σε γνωστούς και αγνωστους.

Crysis: φτιαξ' το μόνος σου!

Τον Αύγουστο αναμένεται να διατεθεί δωρεάν ολόκληρο πακέτο ανάπτυξης παιχνιδιών βασισμένο στη μηχανή CryEngine 3.

Μάλλον μας εκπλήσσει (αν και ευχάριστα) η είδηση ότι ο ίδιος ο CEO της CryTek, δημιουργό της περίφημης σειράς παιχνιδιών Crysis, έχει ανακοινώσει ότι τον Αύγουστο θα διαθέσει ολόκληρο πακέτο ανάπτυξης παιχνιδιών βασισμένο στην μηχανή CryEngine 3. Όπως αναφέρει η επιστολή που διακοινώθηκε στην κοινότητα των προγραμματιστών "modders" που παράγουν mods αλλά και επιπλέον χάρτες και περιεχόμενο για τα παιχνίδια Crysis, θα διατεθεί δωρεάν μια ολοκληρωμένη έκδοση της μηχανής CryEngine 3, με κανονική πρόσβαση σε κώδικα γλώσσας C++, αλλά και επιπλέον εργαλεία, όπως το LiveCreate που επιτρέπει real-time σχεδίαση πιστών. Υπογραμμίζεται πως τα εργαλεία διατίθενται για projects που δεν έχουν εμπορικό σκοπό.