Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Google Υπέρ του ανοιχτού λογισμικού και στα βίντεο

Με το επιχείρημα ότι επιθυμεί να εστιαστεί στις ανοιχτές, δωρεάν προδιαγραφές για την προβολή βίντεο στο Διαδίκτυο, η Google ανακοίνωσε ότι αίρει την υποστήριξη για το φορμά H.264, το οποίο υποστηρίζουν ως υποψήφιο αντικαταστάτη του Adobe Flash τόσο η Apple όσο και η Microsoft.

Τα περισσότερα διαδικτυακά βίντεο βασίζονται σήμερα στο Flash, το οποίο χρησιμοποιείται στην πλειονότητα των προσωπικών υπολογιστών, όχι όμως σε όλες τις φορητές συσκευές.

Το H.264 είναι μια από τις ανταγωνιστικές τεχνολογίες που θα επέτρεπαν στους browser να παίζουν βίντεο χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης ειδικών plugin, όπως συμβαίνει με το Flash. To H.264 είναι εξάλλου ένα από τα φορμά που έχουν προταθεί για το HTML5, την επόμενη έκδοση της γλώσσας προγραμματισμού στην οποία βασίζεται ολόκληρο το Διαδίκτυο.

Ο browser Chrome της Google, στον οποίο έχει ενσωματωθεί το Flash, υποστήριζε μέχρι σήμερα τόσο το H.264 όσο και το αντίστοιχο φορμά της ίδιας της Google, με την ονομασία WebM.

Η εταιρεία, τώρα, αλλάζει τακτική: «Εστιάζουμε τις επενδύσεις μας στις τεχνολογίες που αναπτύσσονται και αδειοδοτούνται βάσει ανοιχτών αρχών για τον Παγκόσμιο Ιστό [...] Αν και το H.264 παίζει σημαντικό ρόλο στο βίντεο, στόχος μας είναι να προωθήσουμε την ανοιχτή καινοτομία, και για το λόγο αυτό η υποστήριξη για αυτό το codec θα αφαιρεθεί» ανακοίνωσε η Google σε εταιρικό ιστολόγιο που απευθύνεται σε προγραμματιστές.

Η ανακοίνωση αναφέρεται εμμέσως στο γεγονός ότι οι διαδικτυακές εταιρείες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το H.264 πρέπει να αγοράζουν άδειες χρήσης στην κοινοπραξία MPEG LA, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Microsoft, LG Electronics, Panasonic, Philips Electronics, Samsung, Sharp, Sony και Toshiba.

Λόγω του κόστους των αδειών χρήσης, οι δημιουργοί των προγραμμάτων Mozilla Firefox και Opera αρνούνται να υποστηρίξουν το H.264.

To Ίδρυμα Mozilla έχει κάθε λόγο να χαίρεται με την απόφαση της Google, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τη Microsoft: Σατιρίζοντας την ανακοίνωση της Google, ο Τιμ Σνιθ της Microsoft παρομοιάζει το φορμά WebM με τη φιλόδοξη αλλά ανεπιτυχή γλώσσα Esperanto, ενώ το H.264 παραλληλίζεται με τα αγγλικά.

Μεγάλο μέρος της διαδικτυακής κοινότητας φαίνεται επίσης να διαφωνεί με την τελευταία εξέλιξη: «H Google ετοιμάζεται να καταστρέψει το Chrome» γράφει συντάκτης του ZDnet, ενώ το δημοφιλές ιστολόγιο Ars Technica κάνει λόγο για «ένα βήμα πίσω» όσον αφορά το ανοιχτό Διαδίκτυο
.

Επανέρχονται τα video games στα νέα Windows

Την επαναφορά της αγοράς των video games για προσωπικούς υπολογιστές στην πρώτη θέση επιθυμεί διακαώς η Microsoft, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει ιδιαίτερα η νέα έκδοση του λογισμικού της, τα Windows 8. Όπως παραδέχονται και τα στελέχη της αμερικάνικης εταιρίας, η Microsoft διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία των παιχνιδιών στα λειτουργικά της συστήματα και μετά τα λάθη που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, ετοιμάζονται σημαντικές βελτιώσεις.

Ο Steve Ballmer χαρακτήρισε μάλιστα τα επόμενα Windows ως ένα μεγάλο στοίχημα σχετικά με την επαναφορά της σειράς Games for Windows στο προσκήνιο. Το στοίχημα είναι όντως μεγάλο, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλές υπηρεσίες (με πιο σημαντική τη Steam της Valve), οι οποίες επιτρέπουν την ψηφιακή πώληση τίτλων με ελάχιστα βήματα.

Έτοιμο για διάθεση το Service Pack 1 των Windows 7

Όπως όλα δείχνουν, το Service Pack 1 για τα Windows 7 είναι γεγονός. Στέλεχος της Microsoft Ρωσίας φέρεται να επιβεβαίωσε ότι το πακέτο ανανεώσεων έχει ήδη αποσταλεί στουςOEMs (original equipment manufacturers) και απομένει η διάθεσή του στο ευρύ κοινό.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το SP1 θα κυκλοφορήσει στο τέλος αυτής της εβδομάδας, δε διευκρίνισε πάντως αν θα πρόκειται για γενική κυκλοφορία ή για αποστολή σε συνεργάτες. Η λογική, πάντως, λέει ότι το SP1 θα διατεθεί στους καταναλωτές την επόμενη Patch Tuesday.

Εν τω μεταξύ, κυκλοφορεί ήδη ένα torrent το οποίο φέρεται να περιλαμβάνει την τελική build του Service Pack 1. Ωστόσο, οι χρήστες των Windows θα πρέπει να το αποφύγουν, καθώς είναι πιθανό να περιέχει malware. Το ρίσκο είναι μεγάλο και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει τον κόπο.

Το Service Pack 1 δεν περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά και περιορίζεται σε security updates και bug fixes.

Call of Duty Modern Warfare 3: Εκτός η Infinity Ward, η οποία αναλαμβάνει παντελώς καινούριο project ;

Μπορεί να αποτελεί μόνο μια φήμη προς το παρόν, αλλά οι άνθρωποι της Activisionδιέρρευσαν μια πληροφορία η οποία αναφέρει ότι η Ιnfinity Ward δε θα αναπτύξει τη συνέχεια του Call of Duty Modern Warfare 2, αλλά θα αφήσει ένα άλλο studio να το αναλάβει.

iPad 2 με multicore GPU και διπλάσια ανάλυση


Όσο πλησιάζει η στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης του iPad 2, τόσο αυξάνονται και οι φήμες για αυτό. Οι πλέον πρόσφατες θέλουν το νέο tablet της Apple να εντυπωσιάζει στον τομέα των γραφικών, με… σημαδιακό αριθμό το «4».

Τέσσερις φορές περισσότερα pixels φημολογείται πως θα έχει η οθόνη του νέου iPad, κάτι που μεταφράζεται και ως «διπλάσια ανάλυση» σε σχέση με το πρώτο tablet της Apple – και, συγκεκριμένα, 2048x1536 pixels. Και μαζί με αυτήν, αναβάθμιση θα δεχτεί και η GPU του, με την SGX535 να δίνει τη θέση της στην νεότερη SGX543, που θα έχει διπλάσια ταχύτητα και υποστήριξη OpenCL.

Αυτό –πάντα σύμφωνα με τις, για την ώρα ανεπιβεβαίωτες φήμες- θα είναι μονάχα η αρχή, αφού στο iPad 2 δεν θα υπάρχει μια αλλά δυο SGX543 GPUs, ανεβάζοντας τις επιδόσεις του στα… ύψη – «χονδρικά», περίπου τέσσερις φορές υψηλότερες από το πρώτο iPad. Και, με την ευκαιρία, ίσως ο συνδυασμός υψηλής ανάλυσης και επιδόσεων να… πείσει την Apple να προσθέσει και μια θύρα HDMI, επιτρέποντας στο iPad να «προβάλλει εικόνα» σε πραγματικές HD αναλύσεις, σε οθόνες και τηλεοράσεις.

Φυσικά, μάλλον θα πρέπει για ακόμη μια φορά να αναφέρουμε πως όλα αυτά, για την ώρα, παραμένουν φήμες. Ίσως ενδιαφέρουσες, ρεαλιστικές, άκρως πιθανές, αλλά σίγουρα… φήμες, οπότε μέχρι να γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, όσο καλές και αν ακούγονται, αντιμετωπίστε τις κάπως επιφυλακτικά.

Windows 8


2012 με Windows 8

Όπως δείχνει επίσημο σχεδιάγραμμα της Microsoft, το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας αναμένεται να είναι έτοιμο για διάθεση μέσα στο 2012

Το σχεδιάγραμμα αναρτήθηκε από το website Microsoft Kitchen, στο Professional Developers Conference της εταιρείας, που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στο Los Angeles. Παρόλο που, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Microsoft δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα Windows 8, το σχεδιάγραμμα παραδόθηκε στους συνεργάτες της εταιρείας.

Το σχεδιάγραμμα είναι παρόμοιο με το διάστημα μεταξύ των Windows Vista και των Windows 7, παρόλο που η πρώιμη επιτυχημένη πορεία των Windows 7 υποδηλώνει ότι η Microsoft δεν χρειάζεται να βιαστεί για τη διάθεση ενός νέου λειτουργικού.

Η εταιρεία έδωσε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά της για τα Windows 8, αν και στοιχεία έχουν ήδη αρχίσει να διαρρέουν. Λίγες εβδομάδες πριν, ένας ερευνητής της Microsoft είχε αποκαλύψει ότι η εταιρεία εργάζεται για τη δημιουργία Windows 8 kernel στα 128-bit, ξεπερνώντας τις εκδόσεις 32 και 64-bit των Windows 7.

Η Samsung γράφει ιστορία, παρουσίασε DDR4 στα 2133Mh

Η Samsung γράφει ιστορία, παρουσίασε DDR4 στα 2133Mh
Η Samsung είναι ίσως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής RAM modules. Μάλιστα έχει στην κατοχή της και πολλές πατέντες τις οποίες και παραχωρεί σε τρίτους κατασκευαστές φυσικά έναντι αμοιβής. Ήρθε λοιπόν η ώρα, η Samsung γραφεί ιστορία ξανά αφού πρώτη απ όλους κατασκεύασε ένα DDR4 module.
Το καινούργιο DDR4 module είναι φτιαγμένο στα 30nm και λειτουργεί στα 2133 MHz, ενώ θελει μολις 1.2V για να παίξει σε αυτή την υψηλότατη συχνότητα.
Μάλιστα, η Samsung κάνει χρήση και τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον όπως η καινούργια «Pseudo Open Drain» (POD) η οποία είναι ξεκάθαρο ότι είναι τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας.
Με την χρήση της POD τεχνολογίας τα νέα DDR4 modules χρειάζονται μόλις την μισή ισχύ απ' ότι τα αντίστοιχα DDR3 για την ίδια δουλειά.
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι όλοι οι κατασκευαστές δείχνουν να βολεύονται με τις DDR3 αλλά η Samsung διαβεβαιώνει ότι είναι ήδη έτοιμη και οι DDR4 δεν θα αργήσουν καθιερωθούν και να υιοθετηθούν απ όλους.
Οι επίσημες συχνότητες λειτουργίας των DDR4 θα είναι από 1600 MHz έως 3200 MHz και το πιθανότερο είναι ότι αυτές οι ταχύτητες θα ξεπεραστούν κατά πολύ στην πραξη.


πηγη www.myplaisio.gr

twitter. like σε ολο το internet


το twitter εβαλε πληκτρο like στο www.plaisio.gr και στο bloger και αναμενεται να μπει παντου στον πγκοσμιο ιστο
μαζι και με το facebook
directed by hack7