Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Facebook στο Skype για Windows


Μπορεί το Skype 5.5 Beta να μην σας επιτρέπει ακόμα να καλέσετε τουςFacebook φίλους σας, αλλά σας επιτρέπει να κάνετε chat με αυτούς μέσω του Skype, αντί να πρέπει να κάνετε log in στον προφίλ σας στο Facebook.
Θα βρείτε επίσης μια νέα καρτέλα Facebook Contacts στο πρόγραμμα, η οποία θα περιέχει όλους τους Facebook φίλους σας, προφανώς, και θα σας επιτρέπει να σχολιάζετε και να κάνετε Like, με τον συνήθη τρόπο.
Οι φήμες αναφέρουν πως το Skype συνεργάζεται με το Facebook για να ενσωματώσει video calling δυνατότητες στις υπηρεσίες του τελευταίου, αν και ακόμα δεν έχουμε δει στην πράξη κάτι τέτοιο.
Τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, το Skype εισήγαγε το news feed τουFacebook και τη δυνατότητα να καλείτε τα κινητά και σταθερά των φίλων σας μέσω Skype, αλλά αυτό που θα αποτελέσει την "αιχμή του δόρατος" θα είναι η online βιντεο-επικοινωνία ανάμεσα στους χρήστες του Facebook.
Εντούτοις, τώρα που η Microsoft αγόρασε το Skype, είναι πιθανό η εταιρεία να θελήσει να υλοποιήσει και να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία video callingτου Skype σε κάποια άλλα από τα προϊόντα της. 

Sandy Bridge chips για ultraslim laptops

Η Intel προσέθεσε τρία οικονομικά μοντέλα επεξεργαστών με Sandy Bridge chip στο lineup της, για την ανερχόμενη αγορά των ultraslim laptops, όπως το MacBook Air.



Οι επεξεργαστές αυτοί εμφανίστηκαν την Κυριακή στην ανανεωμένη λίστα τιμών της Intel και είναι πολύ ταχύτεροι από τα πρόσφατα power-efficient Sandy Bridge chips που χρησιμοποιούνται σε slim laptops όπως είναι τα Samsung Series 9.

Η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει αυτόν τον τύπο των Intel chip για το πολυαναμενόμενο και ανανεωμένο MacBook Air. Το Air, μέχρι στιγμής, έκανε χρήση των παλαιότερης γενιάς Intel Core 2 Duo chips.

Η Intel αναφέρει τους επεξεργαστές αυτούς ως ULV (ultra-low voltage), οι οποίοι έχουν thermal envelope (επίστρωση ελέγχου ροής θερμότητας) μόλις 17 watts. Πρόκειται για ουσιαστική διαφορά, μιας και τα mainstream Intel laptop chips εκλύουν 25 ή 35 watts – πρόκειται για αρκετή θερμότητα για ultraslim σχεδιασμό, όπως στην περίπτωση ενός 11.6 MacBook Air.

Οι νέοι επεξεργαστές Intel για τα ultraportable laptops (με δυνατότητα overclock σε υψηλότερες ταχύτητες) είναι οι εξής:

Core i7-2677M: 2 cores, 1.8GHz (overclock: 2.9GHz), 4MB cache, 17 watts, $317
Core i7-2637M: 2 cores, 1.7GHz (overclock: 2.8GHz), 4MB cache, 17 watts, $289
Core i5-2557M: 2 cores, 1.7GHz (overclock: 2.7GHz), 3MB cache, 17 watts, $250
Η Intel αναμένεται να ενεργοποιηθεί σε αυτή την αγορά των laptops τα ερχόμενα χρόνια –αυτά που αποκαλεί ultrabooks- σύμφωνα με αναλυτές του χώρου. Τα laptops αυτά μάλιστα αναφέρονται και ως SSD notebooks, μιας και χρησιμοποιούν αποκλειστικά solid state drives ως αποθηκευτικό μέσο.

Οι χάκερ κάνουν... πλάκα στη CIA

Επιτέθηκαν πρόσφατα στα δίκτυα της Sony και της Nintendo κλέβοντας τα στοιχεία εκατοµµυρίων πελατών τους αλλά και της CIA. «Κάνουµε την πλάκα µας», λέει η οµάδα χάκερ LulzSec, παρακλάδι των Anonymous, που έχει ανησυχήσει όχι µόνο µεγάλες πολυεθνικές εταιρείες αλλά και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσµο τους τελευταίους δύο µήνες. Οταν επισκέπτεται κάποιος την ιστοσελίδα των LulzSec (το όνοµα το πήραν από το ακρωνύµιο lulz που χρησιµοποιείται ως «γέλια» στο ∆ιαδίκτυο), το πρώτο πράγµα που ακούει είναι η µουσική από την τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ‘70 «Love Boat».

«Γεια σας, καληµέρα .Πώς είστε;», γράφει η ιστοσελίδα. «Τέλεια! Είµαστεοι LulzSec, µια µικρή οµάδα χαρούµενων ατόµων που αισθάνονται ότι η µονοτονία του κυβερνοχώρου αποτελεί πλήγµα για ό,τι θεωρούµε σηµαντικό: την ψυχαγωγία». Βέβαια, η ιδέα που έχουν οι χάκερ για την πλάκα δεν βρίσκει καθόλου σύµφωνους τη Sony και τη Nintendo, στις ιστοσελίδες των οποίων επιτέθηκαν πρόσφατα. Επιτέθηκαν επίσης στις ιστοσελίδες της αµερικανικής Γερουσίας και της CIA. Ποιοι, λοιπόν, µπορεί να κρύβονται πίσω από την ονοµασία LulzSec; Ειδικοί της ασφάλειας στο Ιντερνετ θεωρούν ότι πρέπει να αποτελούν παρακλάδι των Anonymous, µιας γνωστής κολεκτίβας χάκερ. Οι Anonymous ήρθαν στο φως της δηµοσιότητας πέρυσι αφότου πραγµατοποίησαν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον εταιρειών όπως η Visa και η Mastercard, τις οποίες θεώρησαν εχθρικές προς το Wikileaks, την ιστοσελίδα η οποία αποκάλυψε τα απόρρητα αµερικανικά έγγραφα. ∆εν είναιγνωστότι προκάλεσε την αποσκίρτηση των LulzSec από τους Anonymous στις αρχές Μαΐου. Ενας αναλυτής πάντως την απέδωσε σε «καλλιτεχνικές διαφορές». Οι Anonymous αυτοαποκαλούνται «χακτιβιστές» και αναλαµβάνουν συγκεκριµένες εκστρατείες – η πρώτη τους µεγάλη επίθεση έγινε εναντίον της Εκκλησίας των Σαϊεντολόγων. «Ποιος µπορεί να γνωρίζει πραγµατικά τα κίνητρά τους;», λέει ο Ρικ Φέργκιουσον, αναλυτής εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας. «Ισως είναι κάποιοι µεταξύ των Anonymous που ήθελαν να κάνουν περισσότερες πλάκες. Αλλωστε δεν φαίνεται να έχουν µια πολιτική ατζέντα». Οι LulzSec έγιναν για πρώτη φορά γνωστοί στις 7 Μαΐου, όταν µπήκαν στην ιστοσελίδα του αµερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox και αποκάλυψαν τα προσωπικά στοιχεία χιλιάδων ατόµων που είχαν υποβάλει αίτηση συµµετοχής στο τάλεντ σόου «X-Factor». Μεταξύ των στόχων τους οποίους χτύπησαν αργότερα ήταν το Συντηρητικό Κόµµα του Καναδά, η Γερουσία των ΗΠΑ και η CIA. Οµως ο βασικός τους στόχος φαίνεται ότι είναι οι εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Οπως γράφουν οι «Τimes», µόνο την τελευταία εβδοµάδα χτύπησαν τρία µεγάλα διαδικτυακά παιχνίδια – EVE Online, League of Legends και Minecraft – αναγκάζοντάς τα να σταµατήσουν τη λειτουργία τους.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στη Sony φαίνεται ότι έγιναν ως αντίποινα για τις µηνύσεις που υπέβαλε η ιαπωνική εταιρεία εναντίον του Τζορτζ Χοτζ, γνωστού χάκερ που έδειχνε σε χρήστες πώς να αποφεύγουν τους ελέγχους ασφαλείας για την κονσόλα του PlayStation 3, επιτρέποντάς τους να παίζουν πειρατικά. Στο twitter, τους LulzSec, που έχουν ως σήµα ένα ανθρωπάκι µε µονόκλ, ακολουθούν περισσότερα από 150.000 άτοµα. 

Το Turbo Core των AMD FX αυξάνει την συχνότητα κατά 1GHz


Την αρχή την έκανε η Intel με το Turbo Boost. Με αυτήν την τεχνολογία ο CPU κάνει αυτόματα O/Cing στον εαυτό του ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του φορτίου που του έχει ανατεθεί. Η AMD ταχύτατα παρουσίασε την δική της παρόμοια τεχνολογία στους Phenom II X6 που την ονόμασε Turbo Core.
Η επόμενη high-end σειρά της AMD είναι η FX και τους περιμένουμε στην αγορά αυτό το καλοκαίρι.
Οι επεξεργαστές της FX-series είναι εφοδιασμένοι με την τεχνολογία Turbo Core 2.0 και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αυξάνει πολύ επιθετικά το το ρολόι των FX CPUs.
Μια διαφάνεια που έχει διαρρεύσει από την AMD δείχνει ότι το Turbo Core 2.0 είναι ικανό να αυξήσει την συχνότητα λειτουργίας των νέων επεξεργαστών μέχρι και 1Ghz πάνω από την ονομαστική τους και αυτό χωρίς η κατανάλωση να βγαίνει έξω από τα εργοστασιακά όρια.
Στην ίδια διαφάνεια μπορούμε να δούμε το CPU να τρέχει με Turbo όλους τους πυρήνες.


Η επόμενη κατάσταση Turbo όμως, είναι που έχει πολύ ενδιαφέρον.
Δείτε ότι ο επεξεργαστής κλείνει εντελώς τους μισούς πυρήνες του και αυξάνει επιθετικά την συχνότητα στους άλλους μισούς κατά 1GHz.
To Turbo Core 2.0 εξασφαλίζει αυξημένη απόδοση σε εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν με μικρότερο αριθμό των πυρήνων, με τα περισσότερα παιχνίδια να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία