Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Μουσική υπηρεσία από το Facebook




Αν και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί ποιοι θα είναι αυτοί οι "majorpartners", το πιθανότερο είναι πως η ημερομηνία ανακοίνωσης της νέας υπηρεσίας θα γίνει στο συνέδριο f8 του Facebook τον Αύγουστο.
Αυτό που είναι πάντως γνωστό, είναι το πώς θα δουλεύει αυτή η υπηρεσία. Το Facebook σκοπεύει να ενσωματώσει μουσική στην κεντρική σελίδα τουsite και να χρησιμοποιήσει μια καρτέλα για μουσική, η οποία θα τοποθετηθεί κάτω από τις άλλες καρτέλες (επί του παρόντος τοποθετημένες αριστερά στη σελίδα), όπως τα Places, Pages και Games.
Όταν κάνετε κλικ στην καρτέλα αυτή, θα εμφανίζεται ένα μουσικόdashboard. Για να παίξετε τα τραγούδια που θέλετε, απλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κουμπί αναπαραγωγής στη βάση της σελίδας τουFacebook.
Συνδεθείτε
Απ' ό,τι φαίνεται, το σύνολο της υπηρεσίας βασίζεται στο Facebook Connect, το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε μουσική υπηρεσία θέλετε, ώστε αυτή να λειτουργήσει μέσω του Facebook.
Στο μουσικό dashboard θα βρείτε προτεινόμενα τραγούδια, αλλά και τραγούδια που ακούν οι φίλοι σας. Θα μπορείτε επίσης δείτε τι ακριβώς ακούν οι φίλοι σας σε συγκεκριμένη στιγμή και αντίστοιχα να ανταποκριθείτε θετικά ή αρνητικά.
Το Facebook παραμένει μυστικοπαθές σχετικά με τη μουσική του υπηρεσία, οπότε αναμείνατε πολλές φήμες και υποθέσεις σχετικά με το τι ακριβώς θα εμπεριέχει.
Η καθεαυτή ιδέα του συνδυασμού μουσικής και κοινωνικής δικτύωσης είναι σίγουρα συναρπαστική, αν και όπως έχουμε δει με το Ping, δεν δουλεύει πάντα ως όφειλε.
Σε αντίθεση πάντως με την Apple που επιχείρησε να φέρει το social στοιχείο στη μουσική, το Facebook επιχειρεί το αντίστροφο, κάτι που φαίνεται πολύ πιο ρεαλιστικός στόχος.

Project Spartan από το Facebook


Το Facebook επιχειρεί να σπάσει το μονοπώλιο του App Store στο κομμάτι των iOS apps, ξεκινώντας το δικό του online κατάστημα, μέσω του Safari mobile browser, σύμφωνα με αναφορές.
Το επίδοξο σχέδιο, με την ονομασία Project Spartan, έχει ως σκοπό του να ξεκινήσει να πουλά HTML5 browser-based εφαρμογές, το οποίο συνεπάγεται πως θα είναι αυτό και όχι το App Store που θα "τσεπώνει" το μερίδιο από τις πωλήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημιουργός του FarmvilleZynga, έχει αποδεχτεί τη συνεργασία με το Facebook, μαζί με άλλους 80 ακόμαdevelopers.
Η αναφορά ισχυρίζεται πως το πρότζεκτ βρίσκεται υπό… ανάπτυξη τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την υπηρεσία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Δημοσιογραφικές πηγές επισημαίνουν πως το Facebook επίσης σχεδιάζει να αναπαραγάγει την υπηρεσία αυτή και για τους χρήστες του Android, παρόλο που δεν πρόκειται για άμεση προτεραιότητα επί του παρόντος.
Η καλοκαιρινή αυτή "επίθεση" του Facebook, από πολλούς ερμηνεύεται ως το αποτέλεσμα της συμφωνίας του Twitter να αποτελέσει τον αποκλειστικόpartner για το iOS 5.
Θυμηθείτε πως στην WWDC, η Apple αποκάλυψε πως το Twitter θα ενσωματωθεί πλήρως στο iOS 5. Είναι κατανοητό πως το Facebook θα επιχειρούσε να αποκτήσει μερίδιο από… την πίτα, με κάποιο τρόπο.

Το Facebook ξέρει ποιος είσαι!


Η νέα αυτή τεχνολογία βοηθάει το Facebook να παρακολουθεί ποια πρόσωπα έχουν γίνει taggedμε ποια ονόματα, ώστε ακόλουθα να επιχειρεί να προσφέρει προτάσεις για το ποιος είναι στις φωτογραφίες σας καθώς τις ανεβάζετε.
Η ιδέα πίσω από αυτό είναι να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια, την οποία απαιτεί το επίπονο, χειρωνακτικό tagging. Όπως αναμενόταν, υπήρξαν ήδη πολυάριθμοι επικριτές που τόνιζαν το γεγονός πως τοFacebook χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό αυτό δίχως καμία προειδοποίηση.
Το Face detection συνεπάγεται πως το Facebook αποθηκεύει επιπλέον πληροφορίες για εσάς, αν και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην αυτόματη υπηρεσία και στη χειροκίνητη από μέρους σας προσθήκη πληροφοριών, κατά την άποψή μας.
Και πάλι, εφόσον ανησυχείτε κατά πόσον το Facebook θα αναγνωρίσει το πρόσωπό σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το αυτόματο tagging σε οποιεσδήποτε φωτογραφίες ανεβάσουν οι φίλοι σας.
Από αυτή την πλευρά λοιπόν, οι αντιδράσεις ίσως δεν είναι υπερβολικές: τοFacebook όντως γνωρίζει πώς μοιάζετε – αλλά δεν σας λέμε κάτι που δεν είναι ήδη κοινό μυστικό…

Οι LulzSec χάκαραν CIA και FBI


Χθες, όπως ίσως θα γνωρίζετε, η ομάδα κατόρθωσε να κάνει DDoS στη σελίδα της CIA, ενώ συνέχισε χακάροντας και το τηλεφωνικό δίκτυο του FBIστο Detroit.
Όπως κάνει συνήθως η LulzSec, κρατάει όλους τους ενδιαφερόμενους ενημερωμένους μέσω Twitter, ποστάροντας τα εξής: "Tango down – CIA.Gov- for the lulz."
Σύμφωνα με αναφορές, δεν επρόκειτο μόνο για τη CIA και το FBI – το siteτης Βουλής των ΗΠΑ υπήρξε επίσης στόχος αλλά τελικά η LulzSec δεν κατάφερε να το χτυπήσει.
Οι LulzSec υπήρξε εξαιρετικά πολυάσχολοι τις τελευταίες εβδομάδες, αν και χτύπαγαν αποκλειστικά gaming sites. Η Titanic Takeover Tuesdayκαμπάνια τους είδε την ομάδα να χακάρει τα Eve OnlineMinecraftLeagueof Legends και FinFisher.
Παρόλο που οι LulzSec φαίνεται πως εισχωρούν σε sites απλά για να αποδείξουν το πόσο ελλιπής είναι η ασφάλεια, το τελευταίο κύμα των επιθέσεων σε κυβερνητικούς στόχους, θα έχει ως αποτέλεσμα η αμερικανική κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της επάνω τους.