Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

iPad 2 με multicore GPU και διπλάσια ανάλυση


Όσο πλησιάζει η στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης του iPad 2, τόσο αυξάνονται και οι φήμες για αυτό. Οι πλέον πρόσφατες θέλουν το νέο tablet της Apple να εντυπωσιάζει στον τομέα των γραφικών, με… σημαδιακό αριθμό το «4».

Τέσσερις φορές περισσότερα pixels φημολογείται πως θα έχει η οθόνη του νέου iPad, κάτι που μεταφράζεται και ως «διπλάσια ανάλυση» σε σχέση με το πρώτο tablet της Apple – και, συγκεκριμένα, 2048x1536 pixels. Και μαζί με αυτήν, αναβάθμιση θα δεχτεί και η GPU του, με την SGX535 να δίνει τη θέση της στην νεότερη SGX543, που θα έχει διπλάσια ταχύτητα και υποστήριξη OpenCL.

Αυτό –πάντα σύμφωνα με τις, για την ώρα ανεπιβεβαίωτες φήμες- θα είναι μονάχα η αρχή, αφού στο iPad 2 δεν θα υπάρχει μια αλλά δυο SGX543 GPUs, ανεβάζοντας τις επιδόσεις του στα… ύψη – «χονδρικά», περίπου τέσσερις φορές υψηλότερες από το πρώτο iPad. Και, με την ευκαιρία, ίσως ο συνδυασμός υψηλής ανάλυσης και επιδόσεων να… πείσει την Apple να προσθέσει και μια θύρα HDMI, επιτρέποντας στο iPad να «προβάλλει εικόνα» σε πραγματικές HD αναλύσεις, σε οθόνες και τηλεοράσεις.

Φυσικά, μάλλον θα πρέπει για ακόμη μια φορά να αναφέρουμε πως όλα αυτά, για την ώρα, παραμένουν φήμες. Ίσως ενδιαφέρουσες, ρεαλιστικές, άκρως πιθανές, αλλά σίγουρα… φήμες, οπότε μέχρι να γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, όσο καλές και αν ακούγονται, αντιμετωπίστε τις κάπως επιφυλακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.