Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η Google θα αγοράσει τη fflick για $10 εκατομμύρια


Μια νέα υπηρεσία σκοπεύει να «υϊοθετήσει» η Google, την όχι-και-τόσο-επιτυχημένη μέχρι σήμερα fflick, για την οποία είναι διατεθειμένη να καταβάλλει $10 εκατομμύρια.

Η υπηρεσία fflick είναι μια αρκετά έξυπνη ιδέα που όμως, για πολλούς λόγους, «δεν έπιασε». Δημιούργημα τεσσάρων στελεχών του γνωστού site Digg, το fflick παρουσιάζει βαθμολογίες ταινιών χρησιμοποιώντας ως βάση το… Twitter (!) και το «πόσο αυτές έχουν συζητηθεί». Ίσως εδώ εντοπίζεται και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της υπηρεσίας, αφού αν μια ταινία δεν «έχει συζητηθεί αρκετά», προφανώς δεν θα συνοδεύεται και από τις πλέον αξιόπιστες κριτικές.

Όπως και να έχει, η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη, ενώ η ίδια η fflick ως υπηρεσία είχε ως σκοπό να «απλωθεί» και σε άλλους τομείς, πέρα από τον κινηματογράφο, στους οποίους θα μπορούσε να εφαρμοστεί η τεχνολογική προσέγγιση της (της «εκτίμησης απόψεων χρηστών μέσω κοινωνικών δικτύων»). Σίγουρα η προσθήκη της στην «ομάδα» της Google θα επιτρέψει περισσότερους πειραματισμούς, θα βοηθήσει τη Google στο «social» κομμάτι του Internet όπου πασχίζει να καθιερωθεί ως πρωταγωνιστής, ενώ ίσως είναι δυνατή και η ενσωμάτωση της σε κάποιες από τις υπάρχουσες υπηρεσίες της Google – π.χ. Buzz. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι αν, κατόπιν της εξαγοράς, η fflick θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως ανεξάρτητη οντότητα.

4 σχόλια:

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.