Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Τα νέα tablets και smartphones της HP

Η HP παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου νέα tablets και smartphones, δείχνοντας πως υποστηρίζει απόλυτα το WebOS που “κληρονόμησε” από την Palm.

Ήδη αναφέραμε πως η HP ανακοίνωσε ότι το WebOS θα έρθει (με άγνωστη, για την ώρα, μορφή) και στα PCs, σε σημερινή συνέντευξη τύπου της. Οι πρωταγωνιστές σε αυτήν, όμως, ήταν οι νέες συσκευές της εταιρείας - που η αλήθεια είναι πως, λίγο-πολύ, ήταν και... προβλέψιμες.

Η πλέον αναμενόμενη συσκευή ήταν το Pre 3, που δεν διαφοροποιείται έντονα σε εμφάνιση από τα Pre και Pre 2 της Palm. Όπως και εκείνα, μοιάζει με ένα συνδυασμό iPhone με BlackBerry, με μια οθόνη αφής να “κυριαρχεί” στην πρόσοψη του, “πίσω” από την οποία βρίσκεται ένα κάθετα πτυσσόμενο πληκτρολόγιο. Στο κέντρο του βρίσκεται ένας Qualcomm 8x55, με ένα πυρήνα Scorpion χρονισμένο στα 1,4GHz και σύστημα γραφικών Adreno 205. Η οθόνη του έχει ανάλυση 480x800 στις 3,6’’, και είναι εξοπλισμένο με δυο κάμερες - μια “εμπρόσθια” VGA για βιντεοκλήσεις και μια “οπίσθια” ανάλυσης 5MPixel, με υποστήριξη autofocus και LED flash assist, ενώ παρέχεται και δυνατότητα εγγραφής video 720p.

Μαζί με αυτό, εμφανίστηκε και το “μικρό του αδελφάκι”, θυμίζοντας την αντίστοιχη... ιστορία Palm Pre - Palm Pixie: το Veer. Αυτό μπορεί να περιγραφεί ως μια... μικρογραφία του Pre, σε όλους τους τομείς, που ανταλλάζει τμήμα της ταχύτητας και άνεσης της μεγαλύτερης συσκευής για πιο compact μέγεθος. Το Veer έχει μέγεθος περίπου όσο μια τυπική πιστωτική κάρτα, στην οποία “πρωταγωνιστεί” μια οθόνη 2,6’’ ανάλυσης 320x400. “Κέντρο” του, ο Qualcomm MSM7230 με ένα πυρήνα Scorpion στα 800MHz και σύστημα γραφικών Adreno 205, ενώ διαθέτει και αυτό κάμερα στα 5MPixels.

Την παράσταση όμως έκλεψε σίγουρα η νέα tablet της HP, η TouchPad, που σηματοδοτεί και την είσοδο του WebOS στο χώρο των tablets, “απέναντι” από τα Google Android και Apple iOS. Ουσιαστικά, η TouchPad δεν θα είναι “η συγκεκριμένη tablet” αλλά μια σειρά tablets που θα βασίζονται στο WebOS. Για την ώρα, όμως, παρουσιάστηκε μόνο ο πρώτος... αντιπρόσωπος της “οικογένειας” TouchPad.

Το συγκεκριμένο tablet βασίζεται στο επερχόμενο WebOS 3.0 και έχει ως κεντρικό επεξεργαστή έναν Qualcomm 8x60 Snapdragon με δυο πυρήνες Scorpion στα 1,2GHz. Η οθόνη του θα κυμαίνεται στις 9,7’’ με ανάλυση 1024x768. Αντίθετα με το iPad, θα διαθέτει εμπρόσθια κάμερα για βιντεοκλήσεις, αλλά όχι και “οπίσθια” κάμερα. Όλως περιέργως, η HP παρουσίασε μόνο μια WiFi εκδοχή της συγκεκριμένης tablet, δίχως κάποια αναφορά στο αν θα υπάρξει και άλλη με υποστήριξη 3G.

Άξια αναφοράς είναι και η υποστήριξη Touch to Share ανάμεσα στις συσκευές, που επιτρέπουν το “συγχρονισμό” τους και την ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα τους, αλλά και την αποστολή δεδομένων σε συμβατούς εκτυπωτές της HP, με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.