Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Τέλος για το PSPgo


Η Sony επιβεβαίωσε μια φήμη που άρχισε να κυκλοφορεί από χθες: σταματά η παραγωγή του PSPgo.

Το PSPgo ήταν μια προσπάθεια της Sony να αναβαθμίσει και εκσυγχρονίσει λίγο την αρκετά δημοφιλή κονσόλα της, PSP. Δυστυχώς, όμως, η εταιρεία έκανε κάποια σημαντικά λάθη με αυτό, και έτσι έμεινε στην αφάνεια. Για παράδειγμα, ενώ όλοι οι τίτλοι του PSP κυκλοφορούσαν σε δισκάκια τύπου UMD (ένα δικό της format μικρών DVDs «σε θήκη»), το PSPgo δεν διέθετε θύρα για αυτά. Έτσι, όποιος είχε ήδη ένα PSP, αν αγόραζε ένα PSPgo θα έπρεπε να… αγοράσει και πάλι από την αρχή τα παιχνίδια που ήδη είχε!

Ακόμη χειρότερο ήταν πως οι περισσότεροι δημιουργοί τίτλων για το PSP και, κατ’ επέκταση, το PSPgo, τους διέθεταν «στο βασικό του format» - που ήταν, φυσικά, τα δισκάκια UMD. Η Sony είχε χαρίσει μόνο δυνατότητα «digital distribution», «ψηφιακής διάδοσης» στο PSPgo, δίχως, όμως, να έχει προβάλλει ή υποστηρίξει αρκετά αυτό τον τρόπο λήψης λογισμικού. Έτσι, αρκετοί δημιουργοί τίτλων εξακολουθούσαν να διαθέτουν τους τίτλους τους αποκλειστικά σε UMD. Όσο για τους παλαιότερους τίτλους; Ούτε… κουβέντα για μεταφορά τους «σε ψηφιακή μορφή», αφού κάτι τέτοιο θα κόστιζε.

Έτσι, το PSPgo διέθετε πολύ-πολύ λιγότερους τίτλους από το PSP, μικρότερη οθόνη, αλλά κατά τα άλλα «ήταν το ίδιο – χωρίς να μπορεί `να παίξει` δισκάκια UDM». Επιπλέον, δεν κυκλοφόρησε ως «συνεχιστής» του PSP, αλλά παράλληλα με αυτό – και έτσι κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να τα βρει και τα δυο στα καταστήματα. Και το PSPgo ήταν και… ακριβότερο! Μάλλον δεν χρειάζονται λοιπόν και πολλοί προβληματισμοί για το «γιατί δεν γνώρισε αρκετοί επιτυχία» - οι απαντήσεις είναι προφανείς.

Έτσι, και κατόπιν της ανακοίνωσης «του επόμενου PSP», του NGP, που αναμένεται να δούμε στο τέλος του έτους, η Sony μόλις επιβεβαίωσε πως θα σταματήσει την παραγωγή του PSPgo. Από εδώ και έπειτα, η κονσόλα θα σταματήσει να κατασκευάζεται, αν και θα συνεχίσει να διατίθεται στα καταστήματα μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα της. Πάντως, οι οπαδοί του PSP δεν χρειάζεται να ανησυχούν: η Sony διευκρίνισε πως η υποστήριξη αυτού θα συνεχίσει, όπως και η παραγωγή του τελευταίου μοντέλου του, PSP-3000, στο οποίο και θα εστιάσει την προσοχή της από εδώ και έπειτα – μέχρι, τουλάχιστον, την επίσημη κυκλοφορία του NGP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.