Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μήνυση στη Google για το όνομα Chromebook


Η εταιρεία ISYS Technologies μηνύει τη Google, ισχυριζόμενη πως τα Chromebook laptops της τελευταίας αποτελούν κλοπή δικού τηςtrademark.


Μάλιστα, η εταιρεία αυτή ζήτησε από το περιφερειακό δικαστήριο της Utah, με δικαστική εντολή, να σταματήσει τη Google και τους συνεργάτες της από το να προβούν στην κυκλοφορία των laptops αργότερα μέσα στον μήνα.
Η εταιρεία ISYS κατέχει την Xi3 Corporation, μια θυγατρική η οποία τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε το ChromiumPC, ένα Desktop PC που τρέχει το Chrome OS. Η εταιρεία επιχείρησε να πατεντάρει το όνομα της συσκευής το προηγούμενο έτος, αλλά η Google αντέδρασε μιας και το όνομα ήταν σχεδόν ίδιο με το δικό της Chromium OS.
Σύμφωνα με την αγωγή, η Google ήθελε αρχικά να ονομάσει ταChromebooksSpeedbooks, αλλά άλλαξε το όνομα αφότου ανακάλυψε πως η επωνυμία Speedbook ήταν ήδη σε χρήση.
Ουσιαστικά, η αντιδικία έγκειται στο γεγονός πως το όνομα Chromebookείναι σχεδόν ίδιο με το ChromiumPC. Αν και αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί επίσης πως το ChromiumPC της ISYSείναι σχεδόν ίδιο με το Chromium OS της Google.
Η αλήθεια είναι, εξάλλου, πως φαίνεται πολύ πιο πιθανό να μπερδέψει κάποιος το όνομα Chromium PC με κάποιο προϊόν της Google, το οποίο είναι έτοιμο να διατεθεί στη αγορά, έστω και για τους κλασικούς λόγους αναγνωρισιμότητας.
Σε κάθε περίπτωση, η εντύπωση που αποκομίζουμε είναι πως η Google έχει το "επάνω χέρι" στην υπόθεση αυτή. 

2 σχόλια:

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.