Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

CEBIT 2010:3D γραφικά για τον Firefox


Ερευνητές αναπτύσσουν δυνατότητα για 3D γραφικά στον Firefox χρησιμοποιώντας XML3D
Μια ομάδα ερευνητών σχεδιάζει να διαθέσει μια έκδοση του δημοφιλούςbrowser της Mozilla, ο οποίος θα περιλαμβάνει ενσωματωμένη τηδυνατότητα θέασης τρισδιάστατων γραφικών. Αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, αναμένεται να ανοίξει την πόρτα για την δημιουργία πιοδιαδραστικών Web σελίδων.
Ορισμένες gaming εταιρείες έχουν δημιουργήσει plug-ins, τα οποία επιτρέπουν τη θέαση 3D γραφικών, αλλά η συγκεκριμένη μέθοδος δεν απαιτεί κάτι τέτοιο. Υπάρχουν δύο τρόποι για την αναπαραγωγή μιαςτρισδιάστατης εικόνας σε μια οθόνη δύο διαστάσεων: το rasterazation και το real-time ray tracing*. Αυτό που έκαναν οι ερευνητές είναι ότι ανέπτυξαν ταχύτερο λογισμικό για την αναπαραγωγή real-time ray tracing, κάτι που υποστηρίζουν και οι σύχρονοι, ταχύτεροι επεξεργαστές.
Έτσι, ενσωμάτωσαν την τεχνολογία real-time ray tracing, η οποία ονομάζεται RT Fact, στον Firefox και την Webkit, την rendering μηχανή για browsers όπως ο Safari και ο Chrome.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας των ερευνητών, «με την ενσωμάτωση της HTML, σημαίνει ότι κάθε Web προγραμματιστής θα μπορεί να εφαρμόσει όλες του τις γνώσεις σε 3D”.
Οι ερευνητές σχεδιάζουν να διαθέσουν μια έκδοση του Firefox με την τεχνολογία RT Fact, αν και χρειάζονται πρώτα την άδεια από τη Mozilla εάν πρόκειται να ονομάσουν τον browser Firefox.

*Rasterization είναι η μέθοδος μετατροπής μιας απεικόνισης vertex σε απεικόνιση pixel
*Real-time ray tracing είναι η τεχνική δημιουργίας μιας εικόνας, εντοπίζοντας σε αληθινό χρόνο την πορεία του φωτός διαμέσου των pixels που υπάρχουν στο επίπεδο της εικόνας και εξομοιώνοντας τις επιδράσεις της όταν συναντά εικονικά αντικείμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.