Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Οι απειλές που έρχονται από το Internet


Η εταιρεία Fortinet, η οποία παρέχει λύσεις ασφαλείας, έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση με θέμα τις σημαντικότερες απειλές για την ασφάλεια υπολογιστών, που προέρχονται από το Internet. Το κύριο πόρισμά της είναι ότι αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίον υπολογιστών που δεν είχαν ενημερωθεί.
Η εταιρεία αναφέρει ότι ένα buffer overflow exploit που αρχικά είχε εντοπιστεί τον Οκτώβριο του 2008 και αφορά τα Windows Vista, XP, Server 2003 και Server 2008, χρησιμοποιήθηκε ως βάση για σειρά επιθέσεων από τέλη του Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι συνέχισε να εξαπλώνεται malware που εκμεταλλεύεται ως σημείο εκκίνησής του online παιχνίδια και ότι αυξήθηκε η δραστηριότητα δύο Trojan αυτού του είδους. Το Spy/OnLineGames κατέκτησε την πρώτη θέση στον κατάλογο της Fortinet με τις 100 παραλλαγές malware, ενώ το W32/Dropper.VEM!tr παρουσίασε σημαντικά αυξημένη δραστηριότητα.
Οι ερευνητές της εταιρείας διαπίστωσαν τέλος αυξημένα επίπεδα spam, που επικεντρωνόταν στην ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου και στην οικονομική κρίση.
Μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.