Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η Apple αποσύρει την υποστήριξη της για Java εφαρμογές


Από ότι φαίνεται, η εταιρεία συνεχίζει τη σκληρή της πολιτική και εφαρμόζει ακόμα μεγαλύτερη λογοκρισία στις υποψήφιες applications. Ξεκαθαρίζει καταρχήν, πως θα απορρίπτει εφεξής οποιαδήποτε εφαρμογή βασίζεται σε προαιρετικά εγκατεστημένες τεχνολογίες – όπως η Java. Αυτό σημαίνει πως όλες οι νέες εκδόσεις του OS X, δεν θα υποστηρίζουν τις αναβαθμίσεις της, ενώ σύντομα, μπορεί και να αφαιρεθεί τελείως από το λειτουργικό σύστημα της Apple.
Πέραν από την παραπάνω είδηση που δείχνει πως η Apple δεν σκοπεύει να χαλαρώσει τους όρους αποδοχής εφαρμογών, ειδικά αυτή την περίοδο που η Android Market συνεχίζει να μεγεθύνεται, όντας πλήρως ανοιχτή στη δημιουργία εφαρμογών, βλέπουμε και νέους περιορισμούς που εισάγονται στις παντός τύπου εφαρμογές για τις συσκευές με το μηλαράκι.
Ένας από αυτούς, είναι και η απαγόρευση ακόμη και απλής αναφοράς οποιασδήποτε άλλης πλατφόρμας υπολογιστή, πέραν από των προϊόντων της Apple. Η παραπάνω κίνηση, δείχνει πως η τελευταία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για όλη την αρνητική δημοσιότητα που έχει λάβει κατά καιρούς για τις πρακτικές της, ενώ συνεχίζει μάλιστα με ακόμη σκληρότερες πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.