Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Δεν έχει Internet Explorer 10 για τα Vista

Ποιος είπε πως τα Vista είναι ένα «σχετικά νέο λειτουργικό σύστημα»; Από ό,τι φαίνεται, η ίδια η Microsoft τα εντάσσει στην ίδια κατηγορία με τα «γερασμένα» Windows XP, αφού δεν θα διαθέσει τον Internet Explorer 10 σε αυτά!

Είστε ένας από όσους δεν θεώρησαν «και τόσο σημαντική αναβάθμιση» τα Windows 7 σε σχέση με τα Windows Vista, και προτιμήσατε να μείνετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows που σας κάλυπτε στις ανάγκες σας; Η άποψη σας είναι δεκτή, σεβαστή και μάλλον αποδεκτή από όλους. Όλους εκτός από την… Microsoft, που από ό,τι φαίνεται, ήδη θεωρεί τα Windows Vista «μια γερασμένη πλατφόρμα»! Για αυτό, εξάλλου, δεν θα διαθέσει τον Internet Explorer 10 σε αυτά!

Αναφέραμε πρόσφατα πως ήδη κυκλοφορεί μια developer έκδοση του Internet Explorer 10, της «επόμενης έκδοσης του browser της Microsoft». Να, όμως, που λίγο μετά από τη διάθεση του, όσοι δοκίμασαν να τον εγκαταστήσουν σε Windows Vista, συνάντησαν ένα μήνυμα σφάλματος που ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε πως «η εφαρμογή είναι συμβατή μόνο με τα Windows 7». Αρκετοί θεώρησαν πως μάλλον αυτό θα ισχύει επειδή πρόκειται για μια «δοκιμαστική, υπό ανάπτυξη έκδοση της εφαρμογής». Και όμως, από ό,τι φαίνεται… Όχι!

Η Microsoft διέθεσε κάποια release notes για την εφαρμογή, στα οποία αναφέρει πως για την λειτουργία της απαιτεί, ως λειτουργικό σύστημα, είτε τα Windows 7 RTW (η αρχική έκδοση των Windows 7 που διατέθηκε από τη Microsoft) είτε τα Windows 7 Service Pack 1.

Χθες, εκπρόσωπος της Microsoft εξήγησε μέσω email του πως κατά την ανάπτυξη του Internet Explorer 10, η μεγάλη εταιρεία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα και το σύγχρονο hardware. Και αυτό… μάλλον αφήνει να εννοηθεί πως δεν θεωρεί τα Windows Vista ένα «σύγχρονο λειτουργικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.