Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τα Windows 8 θα τρέχουν από USB flash drive

Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο περισσότερες πληροφορίες αποκαλύπτονται για τα επερχόμενα Windows 8 της Microsoft. Τελευταία από αυτές; Το ότι «θα μπορούν να τρέξουν από USB flash drive»!

Το «να τρέχει το λειτουργικό σύστημα από `φλασάκι`» ήταν μέχρι πρόσφατα πλεονέκτημα των σύγχρονων διανομών του Linux, ενώ στα Windows χρειάζονταν κάποιες επεμβάσεις για να είναι κάτι τέτοιο δυνατό. Από ό,τι φαίνεται, με τα επερχόμενα Windows 8 η κατάσταση αλλάζει, αφού μια νέα δυνατότητα θα επιτρέπει ακριβώς αυτό.

Η λειτουργία, που αποκάλυψε το site winrumors, ονομάζεται Portable Workspace και προϋποθέτει πως ο χρήστης έχει πρόσβαση στα αρχεία της Enterprise Edition των Windows 8. Μέσω ενός ειδικού προγράμματος, του Portable Workspace Creator, μπορεί στη συνέχεια να «διαμορφώσει» ένα «φλασάκι» έτσι ώστε ο υπολογιστής να μπορεί να εκκινήσει τη λειτουργία του από αυτό, φορτώνοντας το περιβάλλον των Windows 8. Φυσικά, αυτό σημαίνει πως το «φλασάκι» θα πρέπει και να έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει μια εγκατάσταση των Windows 8 Enterprise Edition – σύμφωνα με το site, τουλάχιστον 16GBs ελεύθερου χώρου.

4 σχόλια:

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.