Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Έρχεται υποστήριξη video στις οθόνες E Ink

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της επαναστατικής τεχνολογίας απεικόνισης E Ink, ίσως στο πολύ κοντινό μέλλον να δούμε οθόνες του είδους που θα υποστηρίζουν την προβολή κίνησης δίχως προβλήματα.

Η τεχνολογία E Ink είναι αρκετά διαφορετική από κάθε άλλη τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε άλλους τύπους οθονών: οι οθόνες E Ink είναι ευανάγνωστες σχεδόν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, δίχως να διαφέρουν και πολύ από ένα τυπικό… χαρτί! Και μπορεί αυτό να είναι θετικό όταν η χρήση τους αφορά στην ανάγνωση, όπως στις συσκευές που ενσωματώνονται μέχρι σήμερα, όπως το Kindle της Amazon, αλλά μάλλον είναι αρνητικό για τη σύγχρονη πραγματικότητα μας, όπου το χρώμα και το video δεν θεωρούνται «πρόσθετα χαρακτηριστικά» αλλά δεδομένα.

Δυστυχώς, η E Ink Holdings άφησε να εννοηθεί πως δεν θα παρουσιάσει σύντομα κάποιο νέο τύπο οθόνης της που να υποστηρίζει αψεγάδιαστη προβολή έγχρωμων εικόνων, και έτσι οι συσκευές που βασίζονται στην τεχνολογία της θα παραμείνουν… «γκρίζες», τουλάχιστον όσον αφορά στην απεικόνιση τους, για το κοντινό μέλλον. Άφησε, όμως, να εννοηθεί πως μάλλον στην επόμενη γενιά οθονών της θα υπάρχει υποστήριξη video, ξεπερνώντας τους σημερινούς περιορισμούς των λίγων καρέ λόγω της «αργής ανανέωσης» των pixels -μειονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας- που κάνουν κάθε «κίνηση» να δείχνει «σπαστή», «τμηματική».

Και μπορεί, ακόμη και έτσι, η χρήση μιας συσκευής με οθόνη E Ink να μοιάζει περιοριστική σε σχέση με τις… υπερ-οθόνες υψηλής ανάλυσης, εκατομμυρίων χρωμάτων και ομαλότατης κίνησης που συναντούμε, πια, σε συσκευές του είδους, σε tablets και σε smartphones, αλλά η E Ink εξακολουθεί να έχει τρομερά χαμηλές απαιτήσεις σε κατανάλωση και πολύ πιο «ευανάγνωστη» εικόνα, ώστε να τη μετατρέπει σε ιδανική πρόταση όσον αφορά σε ανάγνωση κειμένου – και, κατ΄επέκταση, στην ιδανική λύση για χρήση σε συσκευές που δίνουν έμφαση σε αυτό το χαρακτηριστικό, και όχι σε «γενική χρήση» και multimedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.