Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Το Facebook ξέρει ποιος είσαι!


Η νέα αυτή τεχνολογία βοηθάει το Facebook να παρακολουθεί ποια πρόσωπα έχουν γίνει taggedμε ποια ονόματα, ώστε ακόλουθα να επιχειρεί να προσφέρει προτάσεις για το ποιος είναι στις φωτογραφίες σας καθώς τις ανεβάζετε.
Η ιδέα πίσω από αυτό είναι να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια, την οποία απαιτεί το επίπονο, χειρωνακτικό tagging. Όπως αναμενόταν, υπήρξαν ήδη πολυάριθμοι επικριτές που τόνιζαν το γεγονός πως τοFacebook χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό αυτό δίχως καμία προειδοποίηση.
Το Face detection συνεπάγεται πως το Facebook αποθηκεύει επιπλέον πληροφορίες για εσάς, αν και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην αυτόματη υπηρεσία και στη χειροκίνητη από μέρους σας προσθήκη πληροφοριών, κατά την άποψή μας.
Και πάλι, εφόσον ανησυχείτε κατά πόσον το Facebook θα αναγνωρίσει το πρόσωπό σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το αυτόματο tagging σε οποιεσδήποτε φωτογραφίες ανεβάσουν οι φίλοι σας.
Από αυτή την πλευρά λοιπόν, οι αντιδράσεις ίσως δεν είναι υπερβολικές: τοFacebook όντως γνωρίζει πώς μοιάζετε – αλλά δεν σας λέμε κάτι που δεν είναι ήδη κοινό μυστικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.