Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Project Spartan από το Facebook


Το Facebook επιχειρεί να σπάσει το μονοπώλιο του App Store στο κομμάτι των iOS apps, ξεκινώντας το δικό του online κατάστημα, μέσω του Safari mobile browser, σύμφωνα με αναφορές.
Το επίδοξο σχέδιο, με την ονομασία Project Spartan, έχει ως σκοπό του να ξεκινήσει να πουλά HTML5 browser-based εφαρμογές, το οποίο συνεπάγεται πως θα είναι αυτό και όχι το App Store που θα "τσεπώνει" το μερίδιο από τις πωλήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημιουργός του FarmvilleZynga, έχει αποδεχτεί τη συνεργασία με το Facebook, μαζί με άλλους 80 ακόμαdevelopers.
Η αναφορά ισχυρίζεται πως το πρότζεκτ βρίσκεται υπό… ανάπτυξη τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την υπηρεσία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Δημοσιογραφικές πηγές επισημαίνουν πως το Facebook επίσης σχεδιάζει να αναπαραγάγει την υπηρεσία αυτή και για τους χρήστες του Android, παρόλο που δεν πρόκειται για άμεση προτεραιότητα επί του παρόντος.
Η καλοκαιρινή αυτή "επίθεση" του Facebook, από πολλούς ερμηνεύεται ως το αποτέλεσμα της συμφωνίας του Twitter να αποτελέσει τον αποκλειστικόpartner για το iOS 5.
Θυμηθείτε πως στην WWDC, η Apple αποκάλυψε πως το Twitter θα ενσωματωθεί πλήρως στο iOS 5. Είναι κατανοητό πως το Facebook θα επιχειρούσε να αποκτήσει μερίδιο από… την πίτα, με κάποιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.