Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Sandy Bridge chips για ultraslim laptops

Η Intel προσέθεσε τρία οικονομικά μοντέλα επεξεργαστών με Sandy Bridge chip στο lineup της, για την ανερχόμενη αγορά των ultraslim laptops, όπως το MacBook Air.



Οι επεξεργαστές αυτοί εμφανίστηκαν την Κυριακή στην ανανεωμένη λίστα τιμών της Intel και είναι πολύ ταχύτεροι από τα πρόσφατα power-efficient Sandy Bridge chips που χρησιμοποιούνται σε slim laptops όπως είναι τα Samsung Series 9.

Η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει αυτόν τον τύπο των Intel chip για το πολυαναμενόμενο και ανανεωμένο MacBook Air. Το Air, μέχρι στιγμής, έκανε χρήση των παλαιότερης γενιάς Intel Core 2 Duo chips.

Η Intel αναφέρει τους επεξεργαστές αυτούς ως ULV (ultra-low voltage), οι οποίοι έχουν thermal envelope (επίστρωση ελέγχου ροής θερμότητας) μόλις 17 watts. Πρόκειται για ουσιαστική διαφορά, μιας και τα mainstream Intel laptop chips εκλύουν 25 ή 35 watts – πρόκειται για αρκετή θερμότητα για ultraslim σχεδιασμό, όπως στην περίπτωση ενός 11.6 MacBook Air.

Οι νέοι επεξεργαστές Intel για τα ultraportable laptops (με δυνατότητα overclock σε υψηλότερες ταχύτητες) είναι οι εξής:

Core i7-2677M: 2 cores, 1.8GHz (overclock: 2.9GHz), 4MB cache, 17 watts, $317
Core i7-2637M: 2 cores, 1.7GHz (overclock: 2.8GHz), 4MB cache, 17 watts, $289
Core i5-2557M: 2 cores, 1.7GHz (overclock: 2.7GHz), 3MB cache, 17 watts, $250
Η Intel αναμένεται να ενεργοποιηθεί σε αυτή την αγορά των laptops τα ερχόμενα χρόνια –αυτά που αποκαλεί ultrabooks- σύμφωνα με αναλυτές του χώρου. Τα laptops αυτά μάλιστα αναφέρονται και ως SSD notebooks, μιας και χρησιμοποιούν αποκλειστικά solid state drives ως αποθηκευτικό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.