Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Το Turbo Core των AMD FX αυξάνει την συχνότητα κατά 1GHz


Την αρχή την έκανε η Intel με το Turbo Boost. Με αυτήν την τεχνολογία ο CPU κάνει αυτόματα O/Cing στον εαυτό του ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του φορτίου που του έχει ανατεθεί. Η AMD ταχύτατα παρουσίασε την δική της παρόμοια τεχνολογία στους Phenom II X6 που την ονόμασε Turbo Core.
Η επόμενη high-end σειρά της AMD είναι η FX και τους περιμένουμε στην αγορά αυτό το καλοκαίρι.
Οι επεξεργαστές της FX-series είναι εφοδιασμένοι με την τεχνολογία Turbo Core 2.0 και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αυξάνει πολύ επιθετικά το το ρολόι των FX CPUs.
Μια διαφάνεια που έχει διαρρεύσει από την AMD δείχνει ότι το Turbo Core 2.0 είναι ικανό να αυξήσει την συχνότητα λειτουργίας των νέων επεξεργαστών μέχρι και 1Ghz πάνω από την ονομαστική τους και αυτό χωρίς η κατανάλωση να βγαίνει έξω από τα εργοστασιακά όρια.
Στην ίδια διαφάνεια μπορούμε να δούμε το CPU να τρέχει με Turbo όλους τους πυρήνες.


Η επόμενη κατάσταση Turbo όμως, είναι που έχει πολύ ενδιαφέρον.
Δείτε ότι ο επεξεργαστής κλείνει εντελώς τους μισούς πυρήνες του και αυξάνει επιθετικά την συχνότητα στους άλλους μισούς κατά 1GHz.
To Turbo Core 2.0 εξασφαλίζει αυξημένη απόδοση σε εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν με μικρότερο αριθμό των πυρήνων, με τα περισσότερα παιχνίδια να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.