Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τοποθετήστε οποιοδήποτε δίσκο SSD σε θέση 3,5"


Hardware
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: 8-12 βίδες στήριξης mainboard
ΚΟΣΤΟΣ: Δωρεάν
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ: 10 Λεπτά
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 
Ένας SSD δίσκος είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις καλύτερες αναβαθμίσεις που μπορεί κάποιος να κάνει στο PC του. Είναι, όμως, εύκολη η εγκατάστασή του στο case σας;

του Δ. Καρέτσου


Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση  
Η αλήθεια εΙναι οτι ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί οι εταιρείες που φτιάχνουν σκληρούς δίσκους SSD αποφάσισαν ότι τα μοντέλα που θα κυκλοφορούν θα είναι σε διαστάσεις 2,5 ίντσων ή ακόμα και 1,8. Τόσους μήνες που δοκιμάζουμε στο PC World δίσκους SSD, ένα μοντέλο μόνο είδαμε στις 3,5 ίντσες.

Λες και όλοι οι δίσκοι προορίζονται για χρήση σε notebook, και όχι σε desktop, αφού κανένα κουτί υπολογιστή δεν διαθέτει θέση για δίσκους 2,5 ιντσών, που θα πρέπει να βάλουμε τους SSD. Η λύση ήταν ή να πετάμε το δίσκο “χύμα” στο κουτί ή να παίρνουμε κάποια από τις βάσεις στήριξης σε bay για δίσκο 3,5 ιντσών.

Γιατί, όμως, να ξοδέψουμε τα -έστω λίγα- χρήματα αυτά, αφού μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας βάση στήριξης πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα και με μηδενικό κόστος; Το μοναδικό που χρειαζόμαστε είναι αυτές οι βίδες στήριξης των mainboard, που από τη μια βιδώνουν και από την άλλη έχουν τρύπα για να δέχονται βίδα.

Όλοι μας έχουμε τέτοιες βίδες να περισσεύουν, αλλά, ακόμα και να μην έχουμε, με €1 μπορούμε να αγοράσουμε δεκάδες. Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε έγινε σε case που χρησιμοποιεί συρταρωτές βάσεις στήριξης για τους δίσκους 3,5 ιντσών, μπορεί όμως να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε case.

1
ΑΠΟ 4
Όπως μπορείτε να δείτε, χρησιμοποιούμε τις βίδες στήριξης του mainboard για να φτιάξουμε “αυτιά” στο δίσκο SSD και να μπορέσει να στηριχθεί στα πλαϊνά του κουτιού, που είναι μακριά. Από τη μία μεριά βάλαμε στις τρύπες του SSD μία βίδα σε κάθε τρύπα και από την άλλη τοποθετήσαμε τρεις βίδες -τη μία μέσα στην άλλη- φτιάχνοντας ένα μικρό πύργο.
Slideshow image
2
ΑΠΟ 4
Είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε τις βάσεις στήριξης. Οι βάσεις αυτές είναι φτιαγμένες για να τοποθετούνται στους δίσκους των 3,5 ιντσών και προσαρμόζονται στις αντίστοιχες τρύπες. Αφαιρούμε τα μεταλλικά βιδάκια από τις βάσεις και κρατάμε το κενό, ώστε αργότερα να μπορούμε να βιδώσουμε τον SSD πάνω στις βάσεις.
Slideshow image
3
ΑΠΟ 4
Είμαστε έτοιμοι πλέον να τοποθετήσουμε σε καθεμία από τις δύο πλευρές του SSD δίσκου τις βάσεις στήριξης. Τοποθετούμε το δίσκο έτσι ώστε οι βίδες που έχει στην κάθε πλευρά του να βρεθούν ακριβώς στην τρύπα της βάσης στήριξης και βιδώνουμε για να στερεώσουμε πλήρως το δίσκο.
Slideshow image

ΑΠΟ 4
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας συρταρωτά τοποθετούμενος δίσκος SSD, ο οποίος φαίνεται σαν να βρίσκεται στον αέρα, είναι όμως μια χαρά στερεωμένος και μπορεί να αφαιρεθεί με την ίδια ευκολία. 
Slideshow image
www.pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.