Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Google Chrome 2 Pre-Beta

Δεν πέρασε αρκετός καιρός από την ανακοίνωση του Chrome 1.0 από την Google και έχουν ξεκινήσει την δουλειά για την έκδοση 2. Ανακοίνωσαν μια έκδοση pre-beta, με πολλά νέα χαρακτηριστικά πολλά από τα οποία έλειπαν από την έκδοση 1.0. Μαζί με αυτό φαίνεται πως οι εκδόσεις για Mac και Linux είναι πλέον πολύ κοντά.
O Chrome 2 έρχεται με πολλούς άσσους στο μανίκι του. Φυσικά έχει το πιο προσφατο και μεγαλύτερο WebKit με υποστήριξη για CSS gradients, CSS canvas drawing, και εν μέρει υλοποίηση των CSS reflections και CSS masks, μαζί με επιδιόρθωση πολλών bugs και φυσικά βελτίωση στην ταχύτητα rendering. To πιο πρόσφατο WebKit έχει υποστήριξη και για full-page zooming (όχι μόνο του κειμένου αλλά όλων των στοιχείων) και autoscroll.
O Chrome 2.0 θα έχει και form autocomplete και θα θυμάται τι δακτυλογραφήσατε σε μια φόρμα προηγουμένως, ένα χαρακτηριστικό που έλειπε από την έκδοση 1.0. Αρκετές βελτιώσεις έγιναν και στον ορθογραφικό έλεγχο, όπως την ιδιότητα να τον ενεργοποιείτε και να τον απενεργοποιείτε ανά πλαίσιο κειμένου, όπως και να αλλάξετε γλώσσα χωρίς να πάτε στο μενού επιλογών,
Προστέθηκε υποστήριξη για user profiles, με την υποστήριξη για εκκίνηση tab ή παραθύρου με διαφορετικού προφίλ κάθε φορά. Μπορείτε να κάνετε dock σε διάφορα μέρη τα tabs (π.χ. εάν κάνετε drag στα πλάγια μια σελίδα αυτή θα καταλάβει αυτόματα την μισή σελίδα) Ο Chrome 2.0 θα έχει καινούργια frames για XP και Vista, που θα επιτρέπουν window cascading και tiling.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.