Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Το πρώτο Hackers Cup του Facebook

25 κορυφαίοι hackers του πλανήτη βρέθηκαν στα γραφεία του Facebook, στο Palo Alto, με μοναδικό σκοπό να βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις με θέμα την επιστήμη των υπολογιστών.

Η διοργάνωση «συναντήσεων hackers» από εταιρείες δεν είναι κάτι νέο – αρκετές έχουν, στο παρελθόν, προσκαλέσει hackers για να «σπάσουν» τα μέτρα ασφαλείας τους, με απολύτως αντίστροφο στόχο, να δημιουργήσουν αντιμέτρα που θα βελτιώσουν την ασφάλεια τους. Το Hackers Cup που διοργάνωσε το Facebook, όμως, είναι διαφορετικό.

Αντίθετα με αντίστοιχες διοργανώσεις, το Facebook έθεσε στους hackers πολύπλοκα ερωτήματα σχετικά με την επιστήμη των υπολογιστών, αναμένοντας διαφορετικές προσεγγίσεις και αναλύσεις στο καθένα από αυτά. Κάθε hacker κλήθηκε να απαντήσει σε τρεις ερωτήσεις. Δανειζόμενο το slogan της… ταινίας Highlander, το Facebook διέθεσε επίσημα μπλουζάκια για τη διοργάνωση που έγραφαν «There can be only one» («Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας», που στην Ελληνική απόδοση της ταινίας αναφερόταν ως «Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας»). Πέρα από το όποιο… πρεστίζ, οι τρεις φιναλίστ θα κερδίσουν και οικονομικά έπαθλα: $5000 για την πρώτη θέση, $2000 για τη δεύτερη και $1000 για την τρίτη.

Σύμφωνα με το Facebook, το Hacker Cup είναι κάτι που θα ξαναδούμε, αφού θα εδραιωθεί ως ετήσια διοργάνωση από πλευράς του μεγάλου κοινωνικού δικτύου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.