Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

H Microsoft δίνει τέλος στο Zune

Η Microsoft πρόκειται να διακόψει τη μελλοντική κυκλοφορία φορητών συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων Zune, λόγω χαμηλής ζήτησης από την αγορά. Η εταιρεία πρόκειται να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη άλλων συσκευών. Παρ’ όλα αυτά, το λογισμικό του Zune πρόκειται να μεταφερθεί στα κινητά τηλέφωνα που τρέχουν την πλατφόρμα των Windows Phone 7.

Το λογισμικό του Zune επιτρέπει την αγορά ταινιών ή και μουσικών κομματιών ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα απεριόριστου streaming μουσικής μέσω μηνιαίας συνδρομής.

Οι πρώτες συσκευές Zune έκαναν την εμφάνισή τους το 2006 χωρίς να απειλήσουν ποτέ το iPod της Apple το οποίο κατείχε το 77% της αγοράς. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Zune οι προβλέψεις του Ballmer συμπεριλάμβαναν την πτώση του iPod, χωρίς όμως ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. Η τελευταία συσκευή κυκλοφόρησε το 2009 και ήταν το Zune HD, το οποίο ενώ είχε τις προδιαγραφές να αποσπάσει ικανοποιητικό μερίδιο από την αγορά, δεν τα κατάφερε. Σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός είχε ξεφύγει ήδη αρκετά αλλά και η μη επαρκής διαφήμιση του από τη Microsoft σε χώρες εκτός της Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.