Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Θα εξαγοράσει η Apple τη Sony;

Αυτή η φήμη άρχισε να κυκλοφορεί έντονα από τη στιγμή που ο ίδιος ο Steve Jobs δήλωσε ότι η εταιρεία του συγκεντρώνει χρήματα για να κάνει μια μεγάλη στρατηγική κίνηση. Ποιά είναι όμως η αλήθεια;

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο η Sony, αλλά μια σειρά από μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας Πληροφορικής είναι στη λίστα των υποψήφιων στόχων του Jobs. Μεταξύ αυτών είναι η EA, η Netflix, η Disney, και η Adobe. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Apple δήλωσε ότι υπάρχει όχι μόνο μία, αλλά και περισσότερες ευκαιρίες επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας, μέσω μεγάλων εξαγορών.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, η Apple συνηθίζει να εξαγοράζει εταιρείες σχετικά μικρού βεληνεκούς που εξυπηρετούν τους μεσοπρόθεσμους στόχους της και τη βοηθούν να αποκτήσει τεχνογνωσία ή/και εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να ανανεώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Σε αυτή την τακτική κατατάσσεται η εξαγορά της εταιρείας κατασκευής microchips, Intrinsity. Ορισμένοι βλέπουν, ότι τα μεγάλα αποθέματα της Apple (τα οποία τελευταία ξεπέρασαν τα 50 δις δολλάρια), της επιτρέπουν πλέον να "χτυπήσει" μεγαλύτερες ευκαιρίες: πριν από λίγο καιρό, έντονη υπήρξε η φημολογία σχετικά με εξαγορά της ARM Holdings, παρότι υπάρχει ήδη συνεργασία των δύο, που φαίνεται ότι εξυπηρετεί αμφότερους.

Άλλοι βλέπουν ότι η Apple θα στραφεί στο χώρο των υπηρεσιών, εξαγοράζοντας είτε εταιρείες διανομής ψυχαγωγικού περιεχομένου όπως η Netflix, ή ακόμη και το ίδιο το Facebook, όσο τρελό κι αν αυτό ακούγεται: η δημιουργία του μουσικού κοινωνικού δικτύου "Ping", ίσως είναι μονάχα το πρώτο βήμα για την Apple, στη στρατηγική της εξάπλωση στο χώρο των social media, αποκτώντας αυτομάτως πρόσβαση σε ένα χώρο όπου κινούνται περίπου 500 εκατομμύρια συνδρομητές.

UPDATE: Διόρθωση του "τυπογραφικού" λάθους που μετέτρεψε τα δις σε... "απλά" εκατομμύρια.
directed by hack7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.