Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η beta του iOS 4.3 προδίδει τα επόμενα iPhone και iPad

«Πειραχτήρια» που… έψαξαν στα ενδότερα της τελευταίας δοκιμαστικής έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της Apple, iOS 4.3 beta, εντόπισαν κωδικούς-αναφορές για τα επόμενα μοντέλα των iPhone και iPad.

Αρκετές φορές, μέσα σε ένα πρόγραμμα ή ένα λειτουργικό σύστημα υπάρχουν αναφορές σχετικά με τις συσκευές με τις οποίες είναι συμβατό – ειδικά αν κάτι τέτοιο απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του. Έτσι και στο iOS, το «φορητό» λειτουργικό σύστημα της Apple, υπάρχουν αναφορές σχετικά με τα μοντέλα των συσκευών της με τα οποία είναι συμβατό. Και στην τελευταία beta του iOS 4.3, αυτές οι αναφορές κρύβουν κάποιες εκπλήξεις.

Στον κώδικα του, λοιπόν, αναφέρονται όχι ένα, αλλά δυο νέα μοντέλα iPhone και, κάτι ακόμη πιο αναπάντεχο, τρία (!) νέα iPad, που αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα η Apple στο κοντινό μέλλον.

Στην περίπτωση του iPhone πιθανότατα η διαφορά ανάμεσα στα δυο μοντέλα εντοπίζεται στον πάροχο της Αμερικάνικης αγοράς μέσω του οποίου θα διατεθούν, και τις αναμενόμενες μικροδιαφορές ανάμεσα σε αυτές της δυο εκδοχές – αφού το μέχρι πρόσφατα «αποκλειστικά μέσω της AT&T» iPhone διατέθηκε και από την ανταγωνιστική Verizon.

Όσον αφορά στο iPad, όμως, δεν υπάρχουν ούτε πραγματικές πληροφορίες, ούτε… βάσιμες υποψίες. Το πιθανότερο είναι πως τουλάχιστον οι δυο από τις τρείς εκδόσεις αφορούν τη μέθοδο πρόσβασης στο δίκτυο των –μελλοντικών- συσκευών, με τη μια να έχει πρόσβαση μέσω WiFi και η άλλη μέσω GSM. Όσο για την τρίτη; Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.