Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η Sharp αποκαλύπτει τις λεπτότερες LCD οθόνες της


Η σειρά Aquos XS1 πρόκειται να φτάσει στην Ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα Οκτωβρίου και το λεπτότερό τους σημείο θα είναι 23 mm. Η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει τη σειρά X στην Ιαπωνία τον περασμένο Μάρτιο οι οποίες ήταν 34 mm. στο πιο λεπτό τους σημείο. Τα συγκεκριμένα μοντέλα ήταν διαθέσιμα σε 37, 42, και 46 ίντσες.
Η Sharp κατάφερε να μειώσει το πάχος των LCD τηλεοράσεών της, απομακρύνοντας το tuner σε ένα και μόνο κουτί και τοποθετώντας ένα σύστημα LED. Οι πίνακες που χρησιμοποιήθηκαν στα TV sets έχουν αναλογία αντίθεσης 1 εκατομμύριο στα πιο σκοτεινά σημείο της εικόνας και είναι βαθύ μαύρο σε αντίθεση με το γκρι που εμφανίζεται σε άλλους πίνακες.
Οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις χρησιμοποιούν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας ρυθμίζοντας αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης. Επίσης, διαθέτουν σύστημα ήχου που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Pioneer.
Η ανακοίνωση για τη διάθεση των τηλεοράσεων έγινε στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών, IFA 2008, στο Βερολίνο ενώ ακολούθησαν και παρόμοιες ανακοινώσεις από την Panasonic και τη Sony.
Στα 23 mm, οι τηλεοράσεις δεν πλησιάζουν την 9,9 mm LCD της Sony, η οποία ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά η οθόνη της Sony είναι διαθέσιμη μόνο στις 40 ίντσες ενώ αυτές τις Sharp θα έρχονται στις 52 και 65 ίντσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.