Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η ATI Radeon HD 4870 X2 στην κορυφή!


Με κόστος $549 (τιμή ΗΠΑ), η 4870 X2 θα είναι σύντομα διαθέσιμη, ενώ θα ακολουθήσει η ATI Radeon HD 4850 X2 με κόστος $349 (τιμή ΗΠΑ). Και οι δύο κάρτες έχουν διπλούς επεξεργαστές γραφικών που συνδέονται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία CrossFireX και ένα αφοσιωμένο bridge chip. Το CrossFireX επιτρέπει σε πολλαπλούς επεξεργαστές γραφικών να εργαστούν διαδοχικά, προσφέροντας σημαντικό πλεονέκτημα στην απόδοση.

VIDEO: Gigabyte Radeon HD 4870 X2
Μη χάσετε στο Videowall, το βίντεο του καναλιού Dimcast όπου παρουσιάζεται η πρώτη υλοποίηση του Radeon HD 4870 X2 σε μια κάρτα γραφικών της Gigabyte. Aπίστευτες επιδόσεις που κόβουν την ανάσα!


«Κάναμε κάποια εργασία στους drivers και στο bridge chip, για να το κάνουμε αυτό μη εμφανές» ανέφερε ο Pat Moorhead, αντιπρόεδρος της αγοράς των ισχυρών καρτών της AMD. «Χρειάστηκε πολύ δουλειά», συμπλήρωσε.
Τα chips γραφικών που χρησιμοποιήθηκαν στην 4870 X2 τρέχουν στα 750MHz, ενώ αυτά στην 4850 X2 στα 625MHz. Μια άλλη διαφορά βρίσκεται στη μνήμη γραφικών που χρησιμοποιείται στις δύο κάρτες. Η 4870 X2 έχει 2GΒ μνήμης GDDR5, ενώ η 4850 X2 έχει 2GΒ μνήμης GDDR3.



Η AMD έδωσε μια γεύση των γραφικών ικανοτήτων της 4870 X2 τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους στην έκθεση Computex ένα αρχικό, αλλά πολύ ρεαλιστικό video clip της μασκότ της επιχείρησης, Ruby, που διανύει ένα δρόμο με ένα τετράποδο ρομπότ. To clip έγινε rendering σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της AMD.
Η χρήση των δύο GPUs είναι αυτό που δίνει στην 4870 X2 ένα προβάδισμα σε σχέση με την GTX 280 της Nvidia, που παρο\υσιάστηκε τον Ιούνιο και έχει έναν επεξεργαστή γραφικών.
Σε μια σύγκριση της GTX 280 με τις ATI Radeon HD 4870 και 4850 της AMD (οι οποίες έχουν έναν επεξεργαστή γραφικών) από το hardware siteTechSpot, η κάρτα Nvidia ξεπέρασε την AMD. Αλλά, με την προσθήκη μίας ακόμα GPU στην 4870 Χ2, η AMD αποκτά σαφές προβάδισμα έναντι της κάρτας της Nvidia.
Η παρουσίαση των 4870 X2 και 4850 X2 ενισχύει τη δυνατή ικανότητα γραφικών που η AMD απέκτησε όταν αγόρασε την ATI. Η ATI και η Nvidia εξουσιάζουν από καιρό το χώρο των γραφικών και η high-end τεχνολογία τους ξεπερνά εύκολα την τεχνολογία γραφικών που βρίσκεται στα ενσωματωμένα chipsets της Intel.



Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα 4870 X2 θα βρει πιθανώς τον δρόμο της και σε άλλα προϊόντα της AMD. Μια πιθανότητα είναι ότι ένας παρόμοιος επεξεργαστής γραφικών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στους Fusion, μια οικογένεια από chips, τα οποία η AMD προγραμματίζει να λανσάρει με την έναρξη του προσεχούς έτους. Οι επεξεργαστές Fusion θα ενσωματώνουν έναν πυρήνα γραφικών σε έναν μικροεπεξεργαστή, ένα χαρακτηριστικό που η AMD βασίζεται για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των μελλοντικών προϊόντων της. Ωστόσο, η AMD απομένει να αποκαλύψει ποια τεχνολογία γραφικών θα χρησιμοποιηθεί στους Fusion.
Σχολιάζοντας το τσιπ γραφικών Larrabee της Intel, που αναμένεται το 2009 ή το 2010, ο Moorhead αναγνώρισε την ικανότητα της Intel να αναπτύσσει εντυπωσιακά προϊόντα δείχνοντας συνέπεια, αλλά είπε ότι η γνωστή κατασκευάστρια επεξεργαστών θα πρέπει να επικυρώσει την ικανότητά της με το Larrabee δεδομένου ότι οι ενσωματωμένοι πυρήνες γραφικών της ποτέ δεν έφτασαν την ισχύ των προχωρημένων καρτών γραφικών.
«Ακόμη και η ισχυρή Intel, μετά από έτη στραβοπατημάτων στα γραφικά, θα σταθεί ικανή να τα βγάλει πέρα;» δήλωσε ο Pat Moorhead.

2 σχόλια:

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.