Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η νέα σειρά συστημάτων από την Intel


Τα νέα ολοκληρωμένα chipset – που ενσωματώνουν μία σειρά από υποσυστήματα τα οποία σήμερα κατασκευάζονται και λειτουργούν ανεξάρτητα - αναμένεται να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη του Internet στο μέλλον, καθιστώντας το έτσι διαθέσιμο οπουδήποτε, ανακοίνωσε αντιπρόσωπος της Intel στο IDF.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Intel, Pat Gelsinger, οι υπολογιστές και συσκευές κάθε είδους που θα είναι συνδεδεμένοι στο Internet αναμένεται να φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια μέχρι το 2015, με αυτά να συμπεριλαμβάνουν συσκευές πλοήγησης, οδικά συστήματα ψυχαγωγίας και πληροφοριών καθώς και hardware που θα σχετίζεται με δημόσιους χώρους (υγειονομικά δίκτυα, συστήματα κυκλοφορίας κ.α.). Όλες αυτές οι συσκευές αυτές θα πρέπει να στηρίζονται σε ολοκληρωμένα chipset, ώστε να χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και αυξημένη αξιοπιστία.
Όπως δήλωσαν αντιπρόσωποι της εταιρείας, η Intel αναπτύσσει εδώ και καιρό τέτοια ολοκληρωμένα chip: αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι ο επεξεργαστής Atom, που προορίζεται για συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, ATMs και συστήματα διαχείρισης τηλεοπτικού προγράμματος, ενώ τον Ιούλιο είχε ανακοινώσει και νέα συστήματα που ενσωματώνουν κάθε τους υποσύστημα στο ίδιο chip (system on a chip, SOC)
Η εταιρεία εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας με την κωδική ονομασία Moorestown, η οποία θα περιλαμβάνει ένα system on a chip με το όνομα Lincroft, καθώς και περιφερειακά υποσυστήματα (διαχείρισης μνήμης, γραφικών και βίντεο) σε ένα και μοναδικό chip. To Moorestown αναμένεται να κυκλοφορήσει έως το 2010.
Παρ’ όλα αυτά, ο Gelsinger τόνισε πως η εταιρεία θα χρειαστεί να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια ώστε να εξελίξει σε ικανοποιητικό βαθμό την αξιοπιστία των λύσεων αυτών, τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας που χρειάζονται για να λειτουργήσουν, αλλά και τον κύκλο ζωής των προϊόντων που βασίζονται σε αυτά τα chips.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.