Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Bug στο SiteΜeter του ΙΕ προσβάλλει τους χρήστες


Το χαρακτηριστικό του SiteMeter, το οποίο μετράει την επισκεψιμότητα των websites, στάλθηκε στον «κάδο ανακύκλωσης» αφού προκάλεσε πρόβλημα στην πρόσβαση σε πολλές ιστοσελίδες, μέσω του Internet Explorer.
Όπως παραδέχτηκε η εταιρεία, το πρόβλημα προκλήθηκε από το SiteMeter, το οποίο επηρέασε τις εκδόσεις 6 και 7 του ΙΕ, ενώ αναβάθμιζε το back-end (σε μια client/server εφαρμογή, είναι το μέρος του προγράμματος που τρέχει στον server) λογισμικό του.
Επιπλέον, εκτός από το γεγονός ότι δεν επέτρεπε το φόρτωμα σελίδων, το χαρακτηριστικό έκανε αδύνατη για τους Web publishers, που χρησιμοποιούσαν τις συγκεκριμένες εκδόσεις, να εισέλθουν και να δουν τα στατιστικά του SiteMeter.
Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μεν, αποδεικνύει δε τα ρίσκα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι χρήστες όταν προσθέτουν web εφαρμογές περιορισμένων δυνατοτήτων (lightweight web applications) στα websites τους.
Ενώ αυτές οι μικρο-εφαρμογές –πολλές εκ των οποίων είναι διαθέσιμες δωρεάν- προσφέρουν στους Web publishers έναν απλό και ανέξοδο τρόπο να δίνουν στα sites τους χρήσιμα και δελεαστικά χαρακτηριστικά, προκαλούν πολλές φορές προβλήματα, όπως στην περίπτωση του SiteMeter.
directed by hack7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.