Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Samsung: καλή η οθόνη του iPhone 4, αλλά AMOLED δεν είναι


Η εταιρεία φαίνεται να τα έχει βάλει με την Apple και το σχόλιο του Steve Jobs που δήλωσε ότι θεωρεί την τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί για την οθόνη του iPhone σαφώς ανώτερη από την AMOLED

Το ευαίσθητο σημείο της Samsung φαίνεται να πάτησε ο Steve Jobs με ένασχόλιο που έκανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του iPhone στο συνέδριο WWDC, την περασμένη Δευτέρα. Και ενώ ανέλυε την πληθώρα πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας IPS (In Plane Switching), ο πρόεδρος της Apple τόνισε χαρακτηριστικά ότι θεωρεί πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι απεριόριστα ανώτερη σε σχέση με την OLED.
Φυσικά αυτή η δήλωση δεν πέρασε απαρατήρητη στη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία οθόνων, η οποία έσπευσε να κάνει σχετικές δηλώσεις. Έτσι, σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου της Samsung, η οθόνηυψηλής ανάλυσης retina, που έχει ενσωματωθεί στο iPhone 4 προσφέρει μόλις 3 με 5 τοις εκατό πλεονέκτημα στην ευκρίνεια σε σύγκριση με τη δική της Super AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) οθόνη τουGalaxy S. Όπως τονίζει, όμως, η τεχνολογία IPS, καταναλώνει κατά 30% γρηγορότερα την ενέργεια της μπαταρίας.
Επιπλέον, η Samsung πιστεύει ότι οι οθόνες της προσφέρουν καλύτερες γωνίες θέασηςαντίθεση και ολοκληρώνει υπογραμμίζοντας ότι "κατασκευαστικά, η τεχνολογία IPS LCD δεν μπορεί να φτάσει την τεχνολογία AM-OLED".
Και εμείς νομίζαμε ότι η Samsung και η Apple τα πήγαιναν τόσο καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.