Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Intel και Nvidia εναντίον AMD

Μια πρόσφατη κίνηση των δυο εταιρειών ίσως δείχνει πως σκοπεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε ένα «κοινό τους αντίπαλο»: την AMD.

Η Intel και η Nvidia έχουν εδώ και καιρό εμπλακεί σε μια σειρά «μαχών» που ξεκινούν από τα δικαιώματα που έχει η μεν να παράγει ενσωματωμένα στις motherboards chips γραφικών και φτάνουν στο κατά πόσο μπορεί η Nvidia να δημιουργεί chipsets για τους επεξεργαστές της Intel. Τώρα, όμως, οι δυο μεγάλες εταιρείες δείχνουν να… αφήνουν τα όπλα στην άκρη, στρεφόμενες μαζί εναντίον ενός κοινού εχθρού: της AMD.

Η AMD παράγει τόσο κεντρικούς επεξεργαστές όσο και chips γραφικών, «παίζοντας στα χωράφια» και των δυο εταιρειών – στα οποία και, τελευταία, δείχνει να κερδίζει έδαφος. Θα ήταν λογικό, λοιπόν, Intel και Nvidia να συμμαχήσουν εναντίον της. Και μια… υποψία για κάτι τέτοιο φάνηκε πρόσφατα, όταν αμφότερες ζήτησαν να αναβληθεί ένα δικαστήριο που θα λάβαινε χώρα στις 6 Δεκεμβρίου, κερδίζοντας χρόνο για έναν πιθανό εξωδικαστικό συμβιβασμό ανάμεσα τους.

Ο CEO της Nvidia, Jen-Hsun Huang σχολίασε την κίνηση σαν κάτι απλό και αναμενόμενο: «Πάντα `μιλάμε`. Οι δυο εταιρείες μας πάντα `συζητούν`». Και οι δυο εταιρείες, πάντως, δεν είχαν φανεί και τόσο… αποφασισμένες για «συζήτηση» εδώ και περίπου έξι χρόνια, όσα διαρκούν οι νομικές διαμάχες ανάμεσα τους. Και ίσως καταλύτης για την κίνηση τους να είναι το νέο chip «Brazos» της AMD, της οικογένειας Fusion, που αποτελεί ιδανικό συνδυασμό επεξεργαστή και συστήματος γραφικών, διαπρέποντας στο χώρο που στοχεύει, των μικρών, φορητών συσκευών (netbooks, laptops χαμηλών απαιτήσεων, tablets κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.