Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Θετική για την Intel η κυκλοφορία των Windows 8 για επεξεργαστές ARM

Στη CES η Microsoft αποκάλυψε, ανάμεσα σε άλλα, και τμήμα των σχεδίων της σχετικά με τα επερχόμενα Windows 8 – με σημαντικότερη είδηση πως θα τρέχουν και σε επεξεργαστές ARM. Όλως περιέργως, ο Executive Vice President, Dadi Perlmutter της Intel, θεωρεί πως αυτό είναι θετικό για τη μεγάλη εταιρεία.

Θα περίμενε κανείς πως το να κυκλοφορήσουν τα Windows σε μια ανταγωνιστική της x86, της Intel, πλατφόρμα, θα ήταν κάτι αρνητικό για τη μεγάλη εταιρεία. Σύμφωνα με δηλώσεις του Executive Vice President της Intel στο γνωστό site Ars Technica, όλως περιέργως, αυτό μπορεί να αποβεί θετικό για την Intel.

Σήμερα, οι επεξεργαστές των περισσότερων smartphones και tablets βασίζονται στην τεχνολογία ARM που διαπρέπει όσον αφορά στο συνδυασμό επιδόσεων και απαιτήσεων σε ενέργεια. Οι Atom της Intel είναι μεν αρκετά αποδοτικοί και… «συντηρητικοί» στις απαιτήσεις τους, αλλά απέχουν από τους «μικρούς» επεξεργαστές των smartphones και tablets, και η ίδια η Intel, αντικειμενικά, δεν έχει να αντιπροτείνει μια δική της λύση για αυτό το χώρο.

Παράλληλα, αρκετοί θεωρούν πως όσο και να προσπαθήσει να… «συμπυκνώσει» και «καμουφλάρει» τα Windows 7 η Microsoft, στην πραγματικότητα δεν είναι ένα λειτουργικό σύστημα που θα μπορούσε να λειτουργήσει ιδανικά σε tablets (πόσο μάλλον σε smartphones). Η κυκλοφορία των Windows 8, λοιπόν, και για τους «μικρότερων επιδόσεων» (από τα… «μεγαθήρια» x86 που έχουμε στους desktop υπολογιστές μας) πιθανότατα θα κάνει τη Microsoft να αναθεωρήσει τη λογική της και να βελτιστοποιήσει όπου και όσο είναι δυνατόν την επόμενη έκδοση των Windows ώστε να μπορεί πραγματικά να… «πετάει» σε tablets.

Και μέχρι να συμβεί αυτό, το πιθανότερο είναι πως και η Intel θα έχει έτοιμο ένα δικό της, βασισμένο στην τεχνολογία Atom επεξεργαστή, που θα μπορεί να αποτελέσει ιδανικά την «καρδιά» των επόμενων tablets.

Από την άλλη, βέβαια, οι πιο ρεαλιστές και… πεσιμιστές ανάμεσα μας, μάλλον θα τονίσουν πως οι επεξεργαστές τεχνολογίας ARM και τα tablets με Android κυκλοφορούν «εδώ και τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με greeklish ή με υβριστικό περιεχόμενo που να επιτίθεται σε ένα η περισσότερα άτομα θα διαγράφεται αυτομάτως.